Autonieuws

Mercedes-Maybach Guard: veiliger wordt 't niet

Anderhalf jaar na de S-klasse Guard heeft Mercedes-Benz ook de Maybach S 600 door allerlei bommen en granaten en spervuur weten te loodsen. En voor dit heldhaftige optreden kreeg de toplimousine zelfs de allerhoogste VR10-onderscheiding voor personenauto's.

Het grote nieuws van Mercedes op de Autosalon van Genève is natuurlijk de nieuwe E-klasse. Maar er staat ook een Maybach S 600. Die stond al wel vaker op een beurs, dus je zou er zo aan voorbij kunnen lopen. Aan de buitenkant is immers niet te zien dat het om 's werelds veiligste personenauto gaat. Aan de binnenkant ook niet trouwens (op een paar ongebruikelijke knopjes na).

Tussen de gewone S-klasses
Tussen de zichtbare buiten- en binnenzijde gaat echter zeer imponerende technologie schuil. Een zwaar pantser om precies te zijn - dat opmerkelijk genoeg op de gewone productlijn al wordt ingebouwd - lacht om kogelregens van bijvoorbeeld een AK47-aanvalsgeweer alias kalasjnikov. Zelfs een geharde kogel voelt voor de Mercedes-Maybach S 600 Guard als kietelen. Een granaat of bermbom? Eveneens kansloos.

VR10
Dat schorriemorrie welhaast schutraketten moeten meenemen om de Maybach Guard en haar inzittenden te laten zweten is te danken aan het VR10-veiligheidsniveau; hoger mag niet bij particuliere voertuigen. Wil je nog veiliger zitten en toch mobiel blijven, dan ben je aangewezen op de JLTV of iets in die trant.

'Koopje'
Veiligheid heeft natuurlijk wel z'n prijs. Voor minder dan € 470.000,- komt Mercedes-Benz Guard niet in actie. Veel geld, maar nog altijd (een stuk) goedkoper dan een Maybach toen het nog een zelfstandig automerk was. En daarin zat je alleen heel luxe.

Gerelateerde artikelen

Elektrische beauty queen Vision Mercedes-Maybach 6 is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach teast met 6 meter lange coupé

Autonieuws
Mercedes-Maybach teast met 6 meter lange coupé
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Autonieuws
VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach 6 Concept: doekje erbij?

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.