Autonieuws

Maserati trekt doek van Levante

Maserati had ongetwijfeld een wervelende teasercampagne in petto, maar na het onverhoopt lekken van enkele eerste beelden hebben de Italianen besloten het doek vervroegd van de Levante te trekken. Dit is 'm!

Maserati's eerste SUV in haar 100-jarige geschiedenis krijgt zijn langverwachte wereldprimeur tijdens de Autosalon van Genève en is het vierde model in het huidige leveringsgamma. Wat we al een tijdje wisten is dat de Levante een duidelijke verwantschap toont met het design van de Kubang Concept.

Elektronische ophanging rondom
Om toch nog wat interessants te kunnen vertellen in Genève, over iets meer dan een week, treedt Maserati nu nog niet in detail, zoals het motorengamma. Wel wordt er alvast verklapt dat de Levante uitgesproken sportief is voor een SUV (en daarmee zijn pijlen richt op de Porsche Cayenne) en dit mede te danken is aan een elektronische ophanging met instelbare demping en luchtvering.

Verder krijgt de Italiaanse mastodont de beschikking over een 8-traps automaat die speciaal voor de auto is ontwikkeld, terwijl het Q4-vierwielaandrijvingsysteem moet bijdragen aan verdienstelijke terreincapaciteiten.

Voorjaar te koop
De Maserati Levante wordt geproduceerd in de Mirafiori-fabriek in Turijn. De eerste modellen zijn reeds van de productielijn gerold en de Europese marktintroductie staat voor deze lente gepland. De rest van de wereld volgt later dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Maserati Levante gespot in Noord- én Zuid-Europa

Spyshots
Maserati Levante gespot in Noord- en Zuid-Europa
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Gelukkig: Maserati Levante lijkt al meer op Kubang

Spyshots
Maserati Levante
> Artikel lezen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.