Autonieuws

Mercedes C-klasse Cabrio: teasers onthullen veel

Nog eventjes en dan wordt de C-familie van Mercedes-Benz uitgebreid met een cabriolet. De C-klasse Cabriolet zal de vierde telg zijn en wordt officieel onthuld op de Autosalon van Genève.

In de aanloop naar de wereldpremière volgende week doet Mercedes-Benz net of haar neus bloed met deze teasers en schetsen, want de nieuwe C-klasse Cabriolet kent eigenlijk geen geheimen meer sinds deze en deze kiekjes.

Gladjanus
Inmiddels is duidelijk dat Mercedes-Benz een trend die het zelf veroorzaakte (samen met Peugeot) laat voor wat het is: de C-Cabrio krijgt namelijk een klassieke soft-top in plaats van een metalen klapdak zoals de SLK (sinds kort SLC geheten) en SL dat nog steeds hebben. Net als de BMW 4-serie Cabriolet overigens. Dat een stoffen kap echter tegenwoordig ook heel mooi strak kan staan, bewijzen deze beelden van de C-Cabrio.

Coupé look-a-like
Mercedes heeft zichtbaar haar best gedaan het silhouet van de C-klasse Coupé te evenaren, vooral van achteren. Het kofferdeksel oogt dan weer platter en breder, net als bij de S-klasse Cabriolet (waar de dakloze C eigenlijk een kopie van is, maar dan kleiner en voordeliger).

Drie AMG's
Motorisch kun je hetzelfde palet verwachten als bij de Coupé. Je zal dus kunnen kiezen uit een vier- zes of achtcilinder. Bij de benzines varieert het vermogen van 156 tot 333 pk en de dieselmotoren zijn 163 tot 204 pk sterk. Als topmodellen komen er drie AMG-varienten: de C 43 Cabriolet met een 3.0 liter V6 en twee versies van de '63', goed voor 476 of 510 pk.

Gerelateerde artikelen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet: sjiek flaneren

Autonieuws
Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet
> Artikel lezen

Nazomeren met Mercedes-AMG C 63 Cabrio

Autonieuws
Mercedes-AMG C 63 Cabriolet
> Artikel lezen

Gesnapt: Mercedes-AMG C 43 en C 63 Cabriolet

Spyshots
Mercedes-AMG C 63 Cabriolet
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Cabriolet in vol ornaat!

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Cabriolet levebraar vanaf 50 mille

Autonieuws
Prijzen Mercedes C-klasse Cabriolet: vanaf 50 mille
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.