Autonieuws

Nederland koploper in Bugatti's

Gerben Witten12 februari 2016

Niet Groot-Brittannië, niet Duitsland en zelfs niet thuismarkt Frankrijk is het land dat de meeste Buggati-orders op zak heeft. Nee, ons eigen kikkerlandje – met haar beruchte BPM-heffing – voert de ranglijst aan in Europa. Dat werd bekend gemaakt tijdens de opening van het grondig opgewaardeerde Koopmanhuis in Leusden.

Heel eventjes was -ie in Nederland, de woeste Bugatti Vision Gran Turismo. Daar was dan ook alle reden toe, want Het Koopmanshuis, de dealervestiging van Bugatti en Bentley voor ons land, heropende zich na een grondige verbouwing. En ook dat trok veel bekijks, want het statige pand in Leusden – precies tussen de importeurs van Porsche en Volkswagen en Skoda in – is het eerste dealerbedrijf dat aan de nieuwe showroomeisen van Bugatti voldoet. En dat is een fijne sfeer geworden.

Al 100 verkocht
En wie had dat gedacht, dat Nederland zo belangrijk is voor Bugatti. De Chiron is nog niet eens onthuld en de Fransen hebben al meer dan honderd orders geschreven, waaronder een handvol namens gefortuneerde landgenoten. Hoeveel dat er precies zijn, is niet bekend gemaakt. Evengoed is het leuk om te vernemen dat enkele van Bugatti's meest trouwe klanten als het ware om de hoek wonen. Hulde ook, gezien de belasting die verschuldigd is over de miljoenen kostende hypercar wanneer een geel kenteken gewenst is.

Gerelateerde artikelen

Productiestart Bugatti Chiron in 25 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze exotische Bugatti is wel 'betaalbaar'

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Autonieuws
Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai
> Artikel lezen

Deze poses van de Bugatti Chiron zag je nog niet eerder

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Bugatti Chiron in de poeiers

Autonieuws
Eerste Bugatti Chiron is de poeiers
> Artikel lezen

Eerste (internationale) rijtests met Bugatti Chiron een feit

Autonieuws
> Artikel lezen