Autonieuws

Poetin heeft nu al genoeg van zijn ZIL

Of Poetin er ooit een meter in heeft gereden of gezeten, dat zal wel altijd binnenskamers van het Kremlin blijven. Maar deze 6,2 meter lange en ongetwijfeld gepantserde ZIL 4112R is volgens de verkoper wel degelijk gebouwd voor de president van Rusland. Alle moeite daarvoor ten spijt, want Vladimir is 'm alweer beu na slechts 142 kilometer.

Aangezien Vladimir Poetin al sinds het begin van dit millennium de functie van president van Rusland bekleedt (met een schijn-tussendoortje als premier) en dit slagschip 2012 als bouwjaar heeft, is er een reëel kans dat hier een keer niet om de waarheid wordt gedraaid.

Rolls-Royce is een lachertje
Tot zover ook meteen de grootste waarheid in de advertentie. Want de verkoper beweert namelijk dat de presidentiële ZIL beschikt over alle 'denkbare en ondenkbare verwennerijnen' en superieur is aan de limousines waarmee Rolls-Royce en Maybach de veeleisende autokoper in de watten legt momenteel.

Aftikken in dollars
Toegegeven, deze ZIL wekt de indruk best comfortabel te zijn en aan een bepaalde mate van luxe ontbreekt het ook niet (niet duidend op het after-market navigatiesysteem), maar dit soort exotische fratsen, daar gaat deze bonkige en 3.800 kilogram wegende Rus echt niet aan tippen. Ook degene die op het punt staat een Maybach (Pullman) aan te schaffen ziet we niet nu ineens z'n twijfelen.

Helemaal niet omdat er aan de ZIL 4112R een openbaar prijskaartje is gehangen van 1,2 miljoen (ja, dollars, geen roebels). Kennelijk hebben de Russen nog nooit gehoord van de beladen uitspraak 'If you have to ask the price, you can't afford it'.

Bron: Autovisie.nl

Gerelateerde artikelen

BMW 2-serie Gran Coupé opent aanval op A3 en A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected

Autonieuws
Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected
> Artikel lezen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.