Autonieuws

Poetin heeft nu al genoeg van zijn ZIL

Of Poetin er ooit een meter in heeft gereden of gezeten, dat zal wel altijd binnenskamers van het Kremlin blijven. Maar deze 6,2 meter lange en ongetwijfeld gepantserde ZIL 4112R is volgens de verkoper wel degelijk gebouwd voor de president van Rusland. Alle moeite daarvoor ten spijt, want Vladimir is 'm alweer beu na slechts 142 kilometer.

Aangezien Vladimir Poetin al sinds het begin van dit millennium de functie van president van Rusland bekleedt (met een schijn-tussendoortje als premier) en dit slagschip 2012 als bouwjaar heeft, is er een reëel kans dat hier een keer niet om de waarheid wordt gedraaid.

Rolls-Royce is een lachertje
Tot zover ook meteen de grootste waarheid in de advertentie. Want de verkoper beweert namelijk dat de presidentiële ZIL beschikt over alle 'denkbare en ondenkbare verwennerijnen' en superieur is aan de limousines waarmee Rolls-Royce en Maybach de veeleisende autokoper in de watten legt momenteel.

Aftikken in dollars
Toegegeven, deze ZIL wekt de indruk best comfortabel te zijn en aan een bepaalde mate van luxe ontbreekt het ook niet (niet duidend op het after-market navigatiesysteem), maar dit soort exotische fratsen, daar gaat deze bonkige en 3.800 kilogram wegende Rus echt niet aan tippen. Ook degene die op het punt staat een Maybach (Pullman) aan te schaffen ziet we niet nu ineens z'n twijfelen.

Helemaal niet omdat er aan de ZIL 4112R een openbaar prijskaartje is gehangen van 1,2 miljoen (ja, dollars, geen roebels). Kennelijk hebben de Russen nog nooit gehoord van de beladen uitspraak 'If you have to ask the price, you can't afford it'.

Bron: Autovisie.nl

Gerelateerde artikelen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Autonieuws
Continental ontwikkelt
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.