Autonieuws

Jaloersmakend: Renault Kwid Racer en Kwid Climber

Zoals vast bekend ontwikkelen en bouwen diverse autofabrikanten (veel) meer modellen dan die in Europa te koop zijn. Om jaloers op te zijn soms. Helemaal als ze smoelen zoals de Renault Kwid Racer en Kwid Climber, twee concepts die de Fransen op de New Delhi Motor Show hebben geparkeerd.

De Renault Kwid kennen we als de betaalbare, mini-Captur voor de Indiase markt waar het overigens zeer succesvol is. En dat smaakt de Fransen naar meer, vandaar dat ze het model extra fijn op het netvlies presenteren als Kwid Racer en Kwid Climber Concept. Zo fijn zelfs dat we hopen op een oversteek naar Europa.

5 GT Turbo
Met name de Kwid Racer zien wij heel graag als productiemodel in de Europese showrooms staan. Die zou dan welkome troost kunnen bieden voor de vergelijkbare Twin'Run, het racertje die herinneringen oproept aan de legendarische 5 GT Turbo maar waarvoor Renault wel nooit groen licht zal geven. Zeker nu de Twingo minder in trek is dan gehoopt.

Anderzijds, misschien is er toch nog hoop? Want het afgestofte Alpine zal op één been niet kunnen (blijven) staan. De kleur heeft de Kwid Racer al mee, zoals eigenlijk zijn gehele, brede uitstraling, compleet met rolkooi, kuipstoelen met 4-punts gordels, een rolkooi en een racy instrumentarium. Dat laatste is overigens volledig digitaal.

Kwid Climber
Van een heel andere orde is de Kwid Climber. Die mikt juist op een avontuurlijk offroad-uiterlijk. Via kunststof opzetstukken rondom, wielen met een robuust design en grovere banden, alsook een vergrote bodemspeling en bredere spoorbreedte dan de gewone Kwid. Onderhuids gaat een 1.0 liter SCe-driecilinder schuil, gekoppeld aan een gerobotiseerde 5-traps automaat.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Z33 Symbioz is auto en extra huiskamer in één

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.