Nieuwe motoren voor BMW 4-serie

Een facelift, zoals bij de 3-serie, slaat BMW over. Maar dezelfde nieuwe vier- en zescilinders zitten er wel in voor de 4-serie Coupé, Grand Coupé en Cabriolet.

De 4-serie (als Coupé) werd een kleine twee jaar later geïntroduceerd dan de huidige generatie 3-serie, dus zo gek is het niet dat BMW een facelift voor die eerste modellijn nog eventjes op zich laat wachten. Met een technische update daarentegen wil München gelieve niet langer wachten en daardoor gaat ook onder meer de 435i vanaf de lente door het leven als 440i. Dankzij een nieuwe zescilinder-turbo.

Cijfertjes
Net als de 340i levert de 440i een vermogen van 326 pk bij 450 Nm, een plus van 20 pk ten opzichte van de uitgaande 435i. Afhankelijk van de carrosserievariant en de combinatie met handbak of automaat accelereert de 440i tussen de 5,0 en 5,4 seconden naar de honderd, terwijl het verbruik over de gehele linie is verbeterd met 12 procent. Als Coupé en Grand Coupé voorzien van automaat is de 440i het zuinigst met een fabrieksopgave van 6,6 l/100 km. xDrive-vierwielaandrijving is overigens ook optioneel voor alle modellen.

Viercilinders

Opgewaardeerd zijn eveneens de 420i en 430i, die de 428i vervangt. Met een vermogen van 184 pk blijft het vermogen van de '20i' gelijk, maar BMW beweert dat het verbruik lager ligt dan voorheen. De 430i is wel degelijk krachtiger dan zijn voorganger, te weten 7 pk, waarmee het totaalvermogen op 252 pk komt te liggen. Het koppel van 350 Nm is dan weer onveranderd.

Tot slot de 425d. Ook die is sterker geworden. Voortaan levert deze viercilinder-diesel 224 pk en 450 Nm, goed voor een vlotte spurt naar 100 km/h in 6,5 seconden voor de Coupé en Grand Coupé-variant met Steptronic automaat aan boord. De 425d Cabriolet doet de truc op z'n snelst in 7,1 seconden.

De nieuwe vier- en zescilinders in de BMW 4-serie zijn beschikbaar vanaf maart en vanaf begin februari te bestellen. Prijzen volgen nog.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties