Autonieuws

Nieuwe (Renault) Alpine toont zijn dashboard

Zonder meer één van de auto's waar het in 2016 het meest naar uitkijken is, is de wederopstanding van het Franse Alpine. Drijvende kracht hierachter, Renault, laat ons al jaren in spanning hierover, maar medio februari schijnt het dan eindelijk zover te zijn.

Update 11 februari 2016 - Nog een kleine week te gaan en dan trekt Renault eindelijk officieel het doek van de nieuwe Alpine. Althans, na het opbrengen van zoveel geduld hebben we dat wel verdiend. Echter nu er een teaser is vrijgegeven van het dashboard, heeft het er alle schijn van het niet om het productiemodel gaat, maar wederom een concept. Of gaat Renault ons echt blij verrassen met zulke gave tuimelschakelaars en (draai)knoppen?

Engelengeduld
De spanning is mede zo hoog omdat de nieuwe Alpine al jaren geleden is aangekondigd, reeds enkele malen als 'mule' en patentschets is betrapt, maar nog nooit is opgedoken in zijn eigen metalen gedaante. Maar de reden waarom wij de Franse sportauto liever vandaag nog gepresenteerd zien worden is omdat het een moderne interpretatie zou zijn van de illustere en prachtige A110 uit een van de mooiste autojaren ooit, de jaren '60.

Puike prijs/prestatie-verhouding
Nog wat redenen om uit te kijken naar de nieuwe Apline is vanwege diens verwachte prijs/prestatie-verhouding. Tussen neus en lippen door belooft Renault namelijk een (relatief) betaalbare sportcoupé voorzien van een middenmotor, goed voor om en nabij de 250 pk. Misschien nog wel meer. Kijk, en wie loopt daar nu niet warm voor? Wij wel, en het feit dat het veelvuldig bewezen Renault Motorsport zich nadrukkelijk heeft bemoeid met de ontwikkeling is de aanjager van dit alles.

Gerelateerde artikelen

Alpine A110 Cup gaat het circuit op

Autonieuws
Alpine A110 Cup gaat het circuit op
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren aan de Alpine A110

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.