Autonieuws

Drones gaan WRC nog spectaculairder vastleggen

Eén keer hebben we een live-videoverslag van een WRC-ronde gezien. Het was meteen de laatste keer. Op een of andere manier is dat verschrikkelijk saai vergeleken met de gebruikelijke, afwisselende actiebeelden die worden uitgezonden. De shots die dan wel weer wel zijn bijgebleven sindsdien, zijn die vanuit de lucht. En dat gaat de promotor van het WRC intensiveren. Middels drones.

De reden dat het WRC zich niet boeiend – voor de televisiekijker – live laat vastleggen is dat erin niet letterlijk zij-aan-zij wordt gestreden. De WRC-equipes racen namelijk doelbewust met tussenposes achter elkaar aan, om elk ongeveer de gelijke kans te geven een optimale tijd te rijden. Twee teams zouden elkaar enkel kunnen treffen als de één veel langzamer is dan de ander, oftewel bij inhaalacties. Maar die komen vrijwel nooit voor op het hoogste niveau van de rallysport; daar is het bij wijze van spreken rijden voor de dood of de gladiolen.

Drones
Continu naar helikopterbeelden kijken van slechts één equipe wordt gewoonweg al snel saai. De beelden vanuit de lucht an sich daarentegen… die zijn vaak adembenemend, met dank aan de veelal prachtige landschappen die het WRC doorkruist. Maar dan moeten deze beelden wel afgewisseld worden met close-ups en shots van uiteenlopende teams. En dat gaat de promotor van het WRC in samenwerking met drone-specialist DJI dan ook doen. Vanaf aankomend rallyseizoen al!
“Inhaalacties, zeg je?! Die komen in het WRC vrijwel nooit voor. Daarin is het bij wijze van spreken rijden voor de dood of de gladiolen.”

Nog spectaculairder
Dat de dagen van de televisiehelikopter hiermee zijn geteld, dat mag duidelijk zijn. Immers, voor één helikopter kan een producent ook tal van drones kopen en inzetten. Plus drones kunnen op plekken vliegen waar je als helikopterpiloot niet aan moet denken. Kortom, naar het WRC kijken belooft spectaculairder te worden dan ooit te voren. Eind deze maand is de eerste ronde, in en rond Monte Carlo. Ook al benieuwd wanneer de overige 13 rondes zullen zijn, klik hier.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI kan besteld worden

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.