Autonieuws

BMW verplaatst display naar rechterzijde van dashboard

Ook BMW grijpt de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas aan om haar elektronische noviteiten aan de wereld te tonen. Met de zogeheten Vision Car Concept die is gestoeld op de i8 Spyder, maar vooral de show zal stelen met een opvallend dashboard.

Dat steeds meer (luxe) autofabrikanten op de CES willen uitpakken is zo verwonderlijk niet. De auto van de toekomst wordt immers gezien als een elektronisch apparaat op wielen dat zich al dan niet geheel zelf kan verplaatsen. En dat betekent dat de noodzaak van een interface nog noodzakelijker is. BMW geeft ons alvast een voorproefje van hoe dat eruit kan komen te zien.

Hoog Minority Report-gehalte
Tom Cruise bediende z'n computers in de SF-film Minority Report al door er wat handgebaren voor te maken, en dat is volgens BMW ook de sleutel tot de toekomst. De nieuwe BMW 7-serie (alsook de Volkswagen Golf R Touch) heeft al zo'n rudimentaire gebarenherkenning aan boord en bij de Vision Car concept is dit bedieningsprincipe verder uitgediept. Zo moet je in staat zijn om op de grote schermen functie aan te bedienen zonder het scherm effectief aan te raken.
Opvallend daarbij is dat het display bij BMW's nieuwe studie het display helemaal rechts op het dashboard heeft, ogenschijnlijk buiten het natuurlijke blikveld van de bestuurder. En let alvast ook eventjes op de verlichte stuurwielrand.

Gerelateerde artikelen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.