Autonieuws

Jaaroverzicht 2015

De 5 begeerlijkste auto's van 2015

Redactie28 december 2015

Na het lijstje van de 'lelijkste auto's van 2015' is deze top-5 al evenzo smaakgevoelig. En ook ditmaal gaan we via de mail of Facebook gerust de discussie met je aan. Maar laten we één ding op voorhand afspreken: als autoliefhebber behoren deze 5 auto's sowieso tot de smaakmakers van 2015, of het nu je persoonlijke voorkeur is of niet.

Lamborghini Aventador LP750-4 SV 1

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Zo stijlvol als die Italianen kunnen overkomen, zo bruut kunnen hun uitspattingen zijn. Toen wij begin dit jaar in Genève oog-in-oog stonden met deze 750 pk sterke Aventador was voor ons al meteen duidelijk: dit moet de begeerlijkste auto van 2015 zijn. En aldus geschiedde.

Aston Martin GT12 2

Aston Martin GT12

Hoe doen die Britten dat toch? Dit jaar viert de Aston Martin Vantage zijn tiende verjaardag, maar we zijn er nog altijd niet op uitgekeken. Want ook de dit jaar gepresenteerde GT12-versie weet bij ons weer dusdanige hartkloppingen teweeg te brengen dat een topnotering in het jaaroverzicht niet uit kon blijven.

Porsche Cayman GT4 3

Porsche Cayman GT4

Een rondje Nürburgring in een tijd van 7 minuten en 40 seconden. Jawel, sneller dan de 911 GT3 en Turbo S van de 997-generatie, vlotter dan de eerste 911 GT3 RS en ook rapper dan menig gerespecteerde supersportauto met significant hogere vermogens. Moeten we deze derde plek in de lijst met meest begeerlijke auto's van 2015 dan nog verder toelichten?

BMW M4 GTS 4

BMW M4 GTS

Of wij gek zijn op spoilers? Als ze functioneel zijn zeker! En het zal je dan ook zijn opgevallen dat de top 4 van meest begeerlijke auto's van het afgelopen jaar bedeeld zijn met de nodige spoilers. Ook deze M4 GTS. Maar geloof ons, die enorme vleugel zit er echt voor functionele doeleinden. En dan smullen wij ervan.

Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition 5

Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition

Deze nummer 5 zal je wellicht wat onverwachts in de lijst doen opduiken. Dat begrijpen we. Maar wat ons betreft mag deze Nederlandse trots niet ontbreken. Al is het alleen maar omdat ook wij stiekem best een beetje chauvinistisch zijn. Mogen we?

Gerelateerde artikelen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB

Autonieuws
Klassieke flitspaal blijft melkoe voor CJIB
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen