Autonieuws

Jaaroverzicht 2015

De 5 grootste teleurstellingen van 2015

Redactie25 december 2015

Je zou denken dat een industrie met meer dan een eeuw ervaring zich niet meer zo snel verslikt. Maar niets is minder waar. Ook 2015 kende weer pijnlijke automotive missers, al dan niet gevoed door de autobranche of -fabrikanten zelf. Dit waren de vijf grootste flaters.

Snelheidsbeperking Nürburgring 1

Snelheidsbeperking Nürburgring

Hoe heeft de leiding over de Nürburgring dit in vredesnaam in z’n hoofd kunnen halen?! Een snelheidslimiet invoeren op een circuit (en dan ook nog eens de beroemdste van allemaal) is als de aorta doorknippen bij een levend wezen. Gelukkig is de actie teruggedraaid, maar het blijft onvoorstelbaar prutswerk.

Alfa Romeo Giulia 2

Alfa Romeo Giulia

Denk Victor Muller in het kwadraat. Minder flamboyant, maar qua loze beloftes is dat toch wel een metafoor voor Sergio Marchionne, de grote baas bij Fiat. Met de nieuwe Giulia leek hij het een beetje goed te maken. Maar achteraf bleek (ook) dat een goedkope schijnvertoning. Aan zowat alles was te merken dat de 159-opvolger bij lange na niet klaar is, zo werd later bevestigd toen de mededeling kwam dat de marktlancering is uitgesteld. Alweer.

Aston Martin DB10 3

Aston Martin DB10

Spoileralert! Maar liefst 32 miljoen sloopt Spectre aan auto’s. En dat is nog een schijntje vergeleken met het marketingbudget voor de nieuwste James Bond-film, met steevast bij elke promo een glansrol voor de DB10. Echter toen de film in elkaar gemonteerd moest worden was het budget ten gunste van Aston Martin kennelijk op. Even weg dutten tijdens de zit is er niet bij, want dan mis je hem. Als we nu konden roepen: 'Gelukkig hebben we de foto's nog!' Maar zelfs dat kon er amper van af.

Audi A4 4

Audi A4

In Italië kunnen ze er wat van, maar in Duitsland net zo. Zo vreemd is het dan toch niet dat de nieuwe A4 in dit lijstje staat nadat al zo lang is beloofd het design van Audi’s over een andere boeg te gooien. 'Zoek De Verschillen' moet wel een leuk spel blijven... geen Memory.

Pirelli-kalender 2016 5

Pirelli-kalender 2016

Wat ooit hét boegbeeld van progressieve vrijheid, blijheid was, is heden de ultieme exploitatie van middeleeuwse kuisheid. Zelfs het profieldesign van de Cinturato P1 Verde is sexier dan de jongste uitgave van de Pirelli-kalender. China, bedankt.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept

Autonieuws
> Artikel lezen

De 15 grootste primeurs op de 2017 IAA Frankfurt zijn…

Autonieuws
Honda Urban EV Concept
> Artikel lezen

Vergelijking: Aston Martin Valkyrie vs. Mercedes-AMG Project One

Autonieuws
Vergelijking: Aston Martin Valkyrie vs. Mercedes-AMG Project One
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo onthult per ongeluk nieuwe XC40

Autonieuws
> Artikel lezen