Autonieuws

Italiaanse politiekorpsen rijden weer Italiaans

De Italianen zijn een nogal chauvinistisch volk. Dat wordt nu maar weer eens bewezen met het feit dat de landelijke en plaatselijke politiekorpsen hun nog nagelnieuwe Seat's al weer aan te kant hebben gezet. Na enkele maanden 'landverraad' rijden ze weer in hun vertrouwde Alfa's en Fiat's.

Eerder dit jaar kondigde de Italiaanse Polizia di Stato en de Carabinieri aan af te stappen van auto's uit eigen land. De komende 4.000 dienstwagens zouden van het type Seat Leon zijn. Die waren handiger, goedkoper, beter geschikt en werden geleverd met een gepantserde voorzijde. Sinds afgelopen zomer werden ze geleverd, maar het liedje is nu al uit voor het Spaanse merk. Niet dat de Polizia ontevreden is. Daar heeft het niets mee te maken.

Un Italiano Vero
Een echte Italiaan eet z'n spaghetti al dente, drinkt koffie die slechts millimeters diep is en… rijdt Italiaans. Er was daarom nogal wat te doen over het 'verraad' van de overheid aldaar. En daarom trekt die nu weer haar staart in. De nieuwe dienstwagens zullen binnenkort weer van Alfa en Fiat zijn, ook al zijn die volgens de accountants minder geschikt. Er zijn alvast 1.500 Giulietta's besteld.

Gerelateerde artikelen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.