Autonieuws

Renault keert met eigen team terug in F1

Na een afwezigheid van 5 jaar keert Renault als fabrieksteam terug in de Formule 1. Dat heeft het Franse merk bekendgemaakt.

Volgens topman Carlos Ghosn had Renault slechts twee opties: een terugkeer voor de volle 100% of een vertrek uit de Formule 1. 'Na een grondig onderzoek heb ik besloten dat wij vanaf volgend jaar weer meedoen in de Formule 1', aldus Ghosn.

Lotus
Dat Renault haar zinnen had gezet op een terugkeer naar de hoogste klasse van de autosport werd duidelijk toen het onlangs het noodlijdende F1-team van Lotus overnam. Het is dan ook dat team dat vanaf 2016 (en naar verluidt voor negen seizoenen) verder gaat als Renault. Beide partijen hebben laten weten dat de overname van de formatie uit het Britse Enstone door de Franse autofabrikant is afgerond.

Red Bull
De afgelopen jaren was Renault enkel nog als motorleverancier verbonden aan de Formule 1, onder andere voor het team van Red Bull, waar Sebastian Vettel voor racete voordat hij overstapte naar Ferrari . Die laatste werd meerdere malen wereldkampioen dankzij de Renault-motoren.

Echter de laatste tijd is de liefde tussen het energiedrankjesfabrikant en de Fransen nogal bekoeld, wegens onbetrouwbaarheid van de Franse krachtbronnen alsook matige motorprestaties. Toch gaan beide partijen samen verder. Torro Rosso, het dochterteam van Red Bull waar Max Verstappen voor racet, daarentegen wordt steeds sterker gelinkt aan een motorendeal met Ferrari.

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat in het voorjaar van start.

Gerelateerde artikelen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.