Autonieuws

Autobranche boerde goed in november

De autoverkopen blijven positief stemmen. Ook in november boerden de dealers van nieuwe auto's goed. Dat is op te maken uit de stijging van liefst 26 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Sterker, afgelopen maand was qua verkoop de op één na beste novembermaand van deze eeuw.

Al zes maanden op rij laten de autoverkopen een stijging zien. Vorig jaar november werden er 32.192 nieuwe auto's op kenteken gezet en afgelopen maand waren er dat 40.516 stuks, een plus van 25,9 procent. Uit de officiële cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en het RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat er dit jaar 380.367 nieuwe personenauto's zijn geregistreerd, en dat is 8,3 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar (351.360 stuks).

Niet te vroeg juichen
Dat de autoverkopen (blijven) toenemen stemt positief, maar dat wil niet zeggen dat de tijd rijp is voor een vreugdedansje. Voor dit jaar verwachten de brancheorganisaties uit te komen op een totaal van 415.000 nieuw verkochte personenauto's, circa 7 procent meer dan vorig jaar. Echter dat was een regelrecht rampjaar. Oftewel, de stijgingen gedurende de laatste zes maanden waren hard nodig om niet nog slechter te draaien dan vorig jaar.

Run voorspeld
Voor heel december wordt dus nog een verkoop van zo'n 35.000 auto's verwacht. Wederom een aardige score, maar dat heeft vooral te maken met de wijzigingen in de fiscale bijtelling per 1 januari 2016. Veel leasemaatschappijen en -rijders besluiten met het oog daarop nog snel een auto op kenteken te zetten om in aanmerking te komen voor een lagere bijtelling. Traditioneel is de eerste maand van het nieuwe jaar daarom pet.

Gerelateerde artikelen

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Karlmann King lust Bentayga als ontbijt en neemt G-klasse als toetje

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.