Autonieuws

Betere blik op verbeterde Audi R18 voor WEC 2016

Het moet even wennen zijn voor Audi om tijdens de volgende editie van de 24 Uren van Le Mans als underdog te racen. Maar de Ingolstadters hebben de verbeterde R18 klaar om Porsche niet zomaar nog een zege rijker te maken.

Update 22 maart 2016 - Nog zo'n vier weken te gaan en dan barst het nieuwe World Endurance Championship (WEC) weer los met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de 24 Uren van Le Mans in juni. Audi vangt het WEC-seizoen aan met een sterk verbeterde R18, echter veel beeldmateriaal was daar tot op heden niet van. Tot nu.

Sterk verbeterd
Het beginnersgeluk noemen gaat te ver, maar als het aan Audi ligt moet de terugkeer van Porsche op het hoogste podium na 24 uren racen op Le Mans wel een eenmalige oefening worden. De R18 is daar klaar voor, met zoal een sterk verbeterde aerodynamica en een geoptimaliseerde aandrijflijn. Ook is de auto nog weer wat lichter dan voorheen en is het koetswerk behoorlijk aangepast.

Trouw aan TDI
Technische specificaties geeft Audi niet op. Maar zeker is dat het hart van de R18 – ondanks alle perikelen rond de dieselmotoren van VAG – wederom een opgefokte TDI betreft. De inhoud en het aantal cilinders blijven met vier liter en zes stuks ook gelijk. Geen vierpitter dus, zoals bij de Porsche 919 Hybrid.

Slechts twee teams
Opmerkelijk is dat Audi anders dan voorgaande jaren met een R18 minder aan de start van de 24 Uren van Le Mans zal verschijnen. De reden? Kostenbesparing. Dat ook Porsche in 2016 met slechts twee in plaats van de gebruikelijke drie auto's deelneemt aan het FIA World Endurance Championship (WEC) doet vermoeden dat het dieseldebacle bij Volkswagen de grondlegger is van deze beslissing. Maar goed, mogelijk maakt het WEC en in het bijzonder de 24 Uren van Le Mans alleen maar spannender. Op 17 april is de eerste WEC-race, op Silverstone in Engeland.

Gerelateerde artikelen

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi Vision GT e-tron debuteert 9 april in Gran Turismo

Autonieuws
Audi Vision GT e-tron debuteert 9 april in Gran Turismo
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi e-tron prototype: elektrische SUV weer stap dichterbij

Autonieuws
Audi e-tron
> Artikel lezen

Jon Olsson een RS 6+, jij deze Abt RS 4-R?

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.