De meest en minst betrouwbare auto's van 2015

Zoals ieder jaar heeft de Duitse TÜV ook ditmaal de betrouwbaarheid van de verschillende auto’s onderzocht. Het gaat hierbij niet over de mankementen van de betreffende nieuwe auto, maar over de problemen die opduiken naarmate een auto ouder wordt. Een overzicht.

Om maar meteen de vooroordelen te bevestigen; de Duitsers doen het zowel in de categorie '2 tot 3 jaar' en '4 tot 5 jaar' het beste. In de eerst genoemde reeks bestaat het erepodium zelfs geheel uit modellen van Mercedes, met de B-klasse aan top. Daarachter de GLK en de SLK. In de categorie van '4 tot 5 jaar' is het de Audi A1 die met de winst aan de haal gaat. De BMW Z4 en Audi Q5 maken de top drie compleet.

Porsche 911 scoort

Kijken we naar de iets oudere modellen dan zien we de Porsche 911 ruim aan kop staan. Alle categorieën tussen 6 t/m 11 jaar melden de Duitse sportwagen op kop. Gelukkig zijn er hier ook talloze niet-Duitse auto's te vinden. In de groep '6 tot 7 jaar' oud bijvoorbeeld zien we de Toyota Prius op twee, net voor de Volkswagen Golf Plus. Bij '8 tot 9 jaar' prijkt de Prius eveneens op twee met in de kielzog de Mazda MX-5. Bij de laatste categorie – '10 tot 11 jaar' – is het de Toyota Corolla Verso en RAV4 die het podium opvullen.

De dieptepunten

Onderaan de lijst vinden we geheel clichématig het Italiaanse merk Fiat. Enkel de Chevrolet Spark heeft meer mankementen dan de Fiat 500 en Fiat Punto. In de categorie '3 tot 4 jaar' vinden we de Fiat Panda onderaan de ladder in het gezelschap van de Dacia Sandero en Logan. Nog meer 'slechte' auto's? We noemen bijvoorbeeld de Renault Twingo en Kangoo, Ford Ka, Chevrolet Matiz, en – nog maar eens een Fiat – de Stilo.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties