Autonieuws

Mercedes-AMG viert F1-kampioenschap met peperdure A 45

Mercedes was dit jaar heer en meester in de Formule 1. De Duitsers haalden dit jaar zowel de F1-kroon binnen bij de fabrikanten alsook bij de coureurs (Lewis Hamilton). Reden genoeg voor een speciale uitgave, met groene en zwarte stijelelementen die aan de F1 W06 Hybrid doen denken, gebaseerd op de A45 AMG.

Mercedes propt de A45 voor de gelegenheid helemaal vol met goodies. Om te beginnen wordt zo ongeveer elk pakket uit de optielijst van het model aangevinkt. Een Dynamic-pakket, nachtpakket, Exclusive pakket, een specifiek stuurwiel, het zit er allemaal op. En dan worden er bovendien nog specifieke 19 inch wielen, andere stiknaden en sierringen in het interieur (groen), een dakspoiler en de striping aan toegevoegd.

380 pk
De versnellingsbak werd nog onder handen genomen toen eerder dit jaar de gefacelifte A uit kwam. Die 7-traps-automaat met dubbele koppeling schakelt nu nog sneller. Aan de 380 pk en 475 Nm sterke 2.0 liter viercilinder turbomotor en de vierwielaandrijving werd niet gesleuteld. Je kan er een honderdsprint in 4,2 tellen mee neerzetten.

Prijzig karretje
Wat wel wijzigde was de prijs. Voor minder dan € 65.402,- kan je deze A45 AMG Petronas 2015 World Champion Edition niet kopen. Wil je de mat grijze lak, dan is het zelfs € 66.818,-. Let wel, dit zijn de Duitse prijzen dus in Nederland moet daar nog een flinke smak aan BPM bij gerekend worden.

Gerelateerde artikelen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Matzwart staat de Mercedes-AMG GT C uitermate goed

Spyshots
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Bevestigd: Mercedes-AMG met 1.000 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.