Autonieuws

Zenos E10 R vraagt 215 euro per pk

De Zenos E10 met tweeliter viercilinder was al eng rap. Maar als E10 R is de vederlichte Britse roadster helemaal gekkenwerk.

Update 22 januari 2015 – Van der Kooi Sportscars in Houten, een vertrouwd adres voor de bolides van Lotus en Caterham, zal in maart de Zenos E10 R verwelkomen. En van deze purist, goed voor 350 pk, is nu de vanafprijs bekend. Voor elk pk wordt 215 euro gevraagd, wat neerkomt op € 75.250,-. Met recht een topmodel dus, want de 200 pk sterke R-loze Zenos E10 is er vanaf 46 mille, terwijl de S-versie met 285 pk ten opzichte van de instapper een meerprijs vergt van tien mille.

Hart van Focus RS
Speedfreaks opgelet! Het kleine Zenos heeft de E10 R gepresenteerd, een Spartaanse tweezitter voorzien van de nieuwe 2.3 liter Ecoboost uit de Ford Focus RS. Kenners weten dan al genoeg, namelijk een vermogen van 350 pk en een maximumkoppel van 470 Nm. Zenos haalt er zelfs nog een paar pk's meer uit, waardoor de E10 R in – hou je vast – minder dan drie tellen naar de 100 km/h katapulteert en een top van 255 km/h kan bereiken. Zonder voorruit!

Koopje
Zulke prestaties kosten veelal een ton of twee, zo niet het dubbele. Zenos daarentegen vraagt 40.000 pond voor de E10 R, omgerekend circa 56.000 euro. Een koopje dus. Althans, in Groot-Brittannië.

Drive Edition
Voor wie het extra speciaal wil maken is er de Drive Edition. Die komt in de exclusieve lakkleur Charged Graphite en een zwartkleurig chassis en is tevens uitgerust met Bilstein-dempers, sterkere remmen, carbon-kuipstoelen en een afneembaar stuurwiel. Bovendien rolt de E10 R op lichtere wielen van OZ, waardoor het leeggewicht niet boven de 700 kilogram uitsteekt ondanks de zwaardere aandrijflijn.

Gerelateerde artikelen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

Lak op deze Porsche 911 duurder dan snelste Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.