Autonieuws

Daar heb je de nieuwe Mazda CX-9 al!

Later vandaag barst er in Los Angeles een autoshow los waar Mazda de nieuwe CX-9 wil onthullen op verrassende wijze. Jammer voor de Japanners, want dat laatste kunnen ze wel op hun buik schrijven.

Het biedt enige troost voor Mazda dat deze gelekte beelden van slechte kwaliteit zijn, maar evengoed is de verassing er wel van af. Zoals de CX-5 de grote broer van de CX-3 is, is de CX-9 zichtbaar de grote broer van die eerste. Daartussen valt eigenlijk nog de CX-7 en de nieuwe generatie daarvan verwachten we in een later stadium.

Gespierde kleerkast
De CX-9 is Mazda's grootste SUV. Ter vergelijk: toen het model tussen 2008 en 2010 ook in de Nederlandse prijslijsten stond, was deze zomaar eventjes een halve meter langer dan de CX-5. Zelfs SUV's als de Mercedes M-klasse en BMW X5 zijn een maatje kleiner, dus kan je nagaan.

Ook de nieuwe CX-9 is weer een flinke knaap, bedoeld om plaats te bieden aan zeven personen. Desondanks oogt de auto bijzonder gelikt. Dit dankzij het Kodo-design met z'n vloeiende lijnenspel en vele gladde oppervlakken. Mocht de grote Mazda weer in de Nederland worden verkocht, dan moet hij het opnemen tegen de Kia Sorento en de Santa Fe van Hyundai.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs
> Artikel lezen

Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af

Autonieuws
Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.