Autonieuws

Vierwielaangedreven open Porsche´s 911

Porsche presenteert wederom een nieuwe serie van de 911. Naast de gesloten vierwielaangedreven versie is er nu ook een Carrera 4 Cabriolet en Carrera 4S Cabriolet. De levering start in de herfst van dit jaar.

De nieuwe 911 Carrera 4 Cabriolet wordt aangedreven door een 3.6 liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 325 pk. De open vierwielaangedreven sportauto accelereert hiermee in 5,3 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 280 km/h. Het Carrea 4S-model wordt aangedreven door een 3.8 liter motor met een vermogen van 355 pk. Daarmee behaalt de auto een topsnelheid van 288 km/h en wordt er in 4,9 seconden naar 100 km/h gesprint.
 
Visco koppeling
Het vermogen wordt, net als in de coupé, overgebracht via een vierwielaandrijvingssysteem met Visco koppeling. Er wordt constant tussen de 5 en 40 procent vermogen overgebracht naar de voorwielen. De hoeveelheid is afhankelijk van de situatie op de weg.
 
Verbreed
Om plaats te maken voor het aandrijvingssysteem is de vierwielaangedreven Porsche aan de achterkant 44 mm breder. Bijkomend voordeel is dat de kont hierdoor nog dikker aandoet. Volgens Porsche staat de combinatie van veel vermogen en vierwielaandrijving garant voor veel open rijplezier. Open rijden kan heel simpel met een druk op de knop. Het dak vouwt in 20 seconden naar benenden. Openen en sluiten kan zelfs tot een snelheid van 50 km/h.
 
Actieve veiligheid
De actieve veiligheid is door Porsche verhoogd dankzij de toevoeging van nieuwe functies aan het Porsche Stability Management System (PSM). Zo worden de remmen van te voren op druk gebracht en kan er krachtiger en sneller geremd worden. Bovendien zorgt de remassistent voor voldoende remkracht bij een noodstop. Ook als je de rem niet krachtig genoeg intrapt gebruik je dan wel de volledige remkracht. PASM (Porsche Active Suspension Management) is standaard op de Carrera 4S en past de instellingen van het onderstel aan aan de situatie.
 
Levering
Na de zomer staan de vierwielaangedreven Porsche cabriolets bij de dealers. In Nederland beginnen de prijzen bij € 132.610,- voor de Carrera 4 Cabriolet en € 147.350,- voor de Carrera 4S Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Hoe kleurrijk zijn iconen nog zonder hun legendarische livery

Autonieuws
Hoe kleurrijk zijn iconen nog zonder hun legendarische livery
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.