Autonieuws

Renault Le Corbusier: voorbode vlaggenschip?

Renaults nieuwe conceptcar is in eerste instantie een ode aan de fameuze Franse architect Le Corbusier, die met zijn ontwerpen in de eerste helft van de vorige eeuw zowel op handen gedragen als verguist werd. Daarnaast kan het zomaar zijn dat we hier kijken naar het nieuwe vlaggenschip van het merk.

Je bouwt niet zomaar een peperduur studiemodel om enkel een ontwerper te eren die niet eens furore heeft gemaakt in de auto-industrie. Le Corbusier (1887 – 1965) ontwierp namelijk gebouwen en interieurs van huizen, maar wist daarmee evengoed van grote invloed te zijn op het destijds postmoderne straatbeeld in de naoorlogse jaren. En het zijn die twee elementen die ons doen vermoeden dat Renault met de Le Corbusier stilletjes een balletje heeft opgegooid.

Safrane nieuwe stijl
Het blijft een wilde gok natuurlijk, maar anderzijds heeft Renault er nooit een geheim van gemaakt een regelrecht vlaggenschip te missen. Zoals de Safrane destijds was bijvoorbeeld, ook al is die qua formaat inmiddels overstijgt door de nieuwe Talisman. Of de Le Corbusier Concept daar nog weer bovenuit stijgt weten we niet. Want Renault blijft ons enkele vorm van specificaties schuldig. Ook is de Franse concept een tweedeurs coupé, maar dat kan natuurlijk relatief snel aangepast worden. We gaan het zien (hopelijk).

Gerelateerde artikelen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.