Autonieuws

Opvouwbaar stuurwiel in autonome Rinspeed Etos

Diverse autofabrikanten zien in autonoom rijden de toekomst. Rinspeed, de Zwitserse 'denktank' als het om vooruitstrevende mobiliteit gaat, is er daar één. Zo beschikt hun nieuwe creatie, Etos genaamd, over een feature die we nog niet eerder zagen van het bedrijf.

Rinspeed heeft al heel wat bijzondere conceptuele auto's op zijn naam staan. Ook die autonoom kunnen rijden. Zo viel eerder al kennis te maken met de XchangE en de Budii. En nu dus de Etos, die zichtzelf in de kijker speelt met een opvouwbaar stuurwiel.

Volgens Rinspeed is die feature nog weer een stap verder dan het 'verrijdbare' stuurwiel in de Budii. Hoe het stuurwiel in de Etos precies opvouwt gaat we hopelijk zien op de Consumer Electronics Show in Las Vegas begin januari 2016, maar nu al wil Rinspeed meegeven dat het een groot voordeel oplevert; er ontstaat immers meer bewegingsvrijheid (terwijl er autonoom wordt gereden), waardoor bijvoorbeeld het geheel openvouwen van een authentiek krantenformaat ineens geen kriem meer is.

Audiovisuele beleving
We haalden gekscherend zonet de papieren krant aan, maar Rinspeed gaat er natuurlijk van uit dat de 'autonome' automobilist die al lang vaarwel heeft gezegd en is overgestapt op een digitale variant. En daarvoor is de Etos volgestopt met schermen. Voor een optimale 'infotainment experience', aldus Rinspeed.

Gerelateerde artikelen

Frisse neus voor Alfa Romeo Giulietta

Spyshots
> Artikel lezen

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Autonieuws
Fiat 500 Riva
> Artikel lezen

Pienter busje: Volkswagen Budd-e Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Abarth 595 nog giftiger na facelift

Autonieuws
Abarth 595 nog giftiger na facelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.