Autonieuws

Aftellen naar sportieve Mazda met wankelmotor

Eindelijk! Er hebben al zoveel geruchten de ronde gedaan, zoveel wensen zijn hardop uitgesproken en zoveel Mazda-liefhebbers hebben ervan gedroomd, maar nu lijkt het eindelijk zover dat er een nieuwe sportcoupé in de pen zit.

Mazda mag zich over de daadwerkelijke plannen dan op de achtergrond houden, haar uitspraak 'Mazda heeft op de Tokyo Motor Show 2015 een wereldpremière met de onthulling van een nieuwe sportauto in concept fase' zegt genoeg. 'Een sportauto in conceptfase', dat betekent dat er niet zomaar een stijloefening wordt getoond.

Moderne interpretatie van de Cosmo Sport
Deze nieuwe sportauto moet in de voetsporen treden van de Mazda Cosmo Sport 110S uit 1967. Die wordt door de Japanse fabrikant immers niet voor niets naast de betreffende conceptcar op de stand in Tokyo geparkeerd. Of we daarmee ook kennis mogen gaan maken met de terugkeer van de wankel- alias rotatiemotor is ook niet gissen meer; Kiyoshi Fujiwara, ontwikkelingschef van Mazda, heeft dit inmiddels bevestigd. Hij noemde zelfs al de benaming voor de nieuwe wankelmotor: SkyActiv-R. Of, zoals eerder is gesuggereerd, de aanstaande sportauto in de basis elektrisch aangedreven is en de wankelmotor louter als range extender fungeert, dat is nog afwachten. Niet lang, want morgen wordt de auto al onthuld.

Gerelateerde artikelen

Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af

Autonieuws
Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.