Autonieuws

Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar 2016

Tijdens het Driving Business Event in het Kasteel Vanenburg te Putten is de Mercedes-Benz C-klasse uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De Jaguar XE werd tevens in het zonnetje gezet als Beste nieuwkomer.

De jury van de jaarlijkse verkiezing prees de Mercedes-Benz vanwege zijn hoge kwaliteit op het gebied van comfort, rijeigenschappen en veiligheid. Ook werd de C 350 e kort aangehaald. Deze plug-in hybrid – die dit jaar in aanmerking komt voor 7% bijtelling – heeft de Duitse fabrikant geen windeieren gelegd.
De andere nominaties waren voor de Audi A3, BMW X5, Mercedes-Benz E-klasse en de Renault Clio. De aanmoedigingsprijs van Beste Nieuwkomer ging dit jaar naar de Jaguar XE.

Bedrijfsauto van het Jaar
Naast het succes van Mercedes-Benz in de personenauto-tak had ook het bedrijfsauto-gedeelte reden voor feest. De vakjury verkoos de nieuwe Vito als Bestelauto van het Jaar 2016. Met name het dealernetwerk van de Mercedes-Benz Vans viel in de smaak bij de jury. Daarnaast werd de compleetheid aan aandrijflijnen en de uitstraling van de Vito geroemd.

Gerelateerde artikelen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz C-klasse Estate

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz C-klasse Estate
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.