Autonieuws

Hoop voor Honda Project 2&4

Stelde Honda ons in Frankfurt nog teleur met de productiekansen van de Honda Project 2&4, nu gloort er hoop aan de horizon.

We konden tijdens de IAA in Frankfurt maar geen genoeg krijgen van de Honda Project 2&4. De Formule-achtige 'go-kart' bleek ook in het echt om door een ringetje te halen. Niet alleen het uiterlijk van de slechts 405 kilogram Japanner was uiterst smakelijk, ook de techniek bleek zeer de moeite waard. De Project 2&4 wordt namelijk aangedreven door het RC213V motorblok van de Honda MotoGP-motorfiets. Deze V4-aanjager levert liefst 215 pk en heeft een redline van maximaal 14.000 toeren per minuut!

Volgende stap
Dat Honda al in een vroeg stadium had besloten de stekker uit het project te trekken trokken wij destijds al in twijfel. Nu blijken de Japanner hier ook vraagtekens bij gezet te hebben. Het Engelse Top Gear wist tijdens een interview met Martin Petersson – ontwerper bij Honda – te ontfutselen dat het merk de productiekansen opnieuw tegen het licht houdt. "Er komt een volgende stap", aldus de Zweedse ontwerper die zich voornamelijk bezig houdt met de tweewielertak van Honda. Wat die volgende stap precies inhoudt weet Petersson zelf ook nog niet, maar hoop doet leven. Kom op Honda!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Honda Civic

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Accord heeft zijn jas uitgedaan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.