Infiniti maakt prijzen Q30 bekend

Voor Infiniti is de Q30 d'r op of d'r onder wil het voet aan de grond krijgen in Europa, en dan kun je maar beter zorgen dat je ook de prijsstelling goed op orde hebt. Hier komen ze.

Update 4 november 2015 - Infiniti Nederland heeft wat meer duidelijkheid geschept omtrent de prijzen van de Q30, de eerste hatchback van het Japanse luxemerk. Zo is de vanafprijs van de Q30 met dieselmotor een stuk vriendelijker dan eerder werd gecommuniceerd.

Het zijn spannende tijden voor Infiniti, het luxemerk van Nissan. Als de Europese autokoper de nieuwe Q30 – die standaard wordt geleverd als vijfdeurs – niet weet te bekoren, want dat wel? Om het zekere voor het onzekere te nemen werd zodoende de hulp ingeroepen van industriepartner Daimler dat vervolgens de Mercedes-Benz A-klasse naar voren schoof om als donorauto te dienen. Aan de buitenkant van de Q30 zie je dat niet, maar wel aan de binnenzijde hier en daar. Zo delen de Japanse en de Duitse hatchback de raambediening, het stuurwiel en de klimaatbediening zoal met elkaar, alsook de motoren.

Prijslijst
Goed, over op de prijzen van de Infiniti Q30. Die beginnen bij € 28.610,- en voor dat geld rijd je de versie met geblazen 1.6-viercilinder benzinemotor met 122 pk. Wil je de A-klasse met deze motor, dan ben je € 28.995,- kwijt. En nu we toch aan het vergelijken zijn kunnen we de Audi A3 Sportback, BMW 1-serie en Volvo V40 er ook wel bijhalen. Van die premium-hatchbacks wil Infiniti je immers weghouden met de Q30.
Zo is de A3 met 122 pk sterke 1.4 TFSI er vanaf € 29.670,-. De V40 T2, ook met 122 pk, kost minimaal € 25.695,- terwijl de vijfdeurs BMW 118i, goed voor 136 pk, voor € 27.567,- in de boeken staat.

Dieselen

Een omvangrijk motorgamma heeft de Q30 (nog) niet. Naast de bovenstaande benzine zijn er nog twee diesels. De lichtste is een één-punt-vijf met 109 pk, de ander de uit de Q50 bekende 2.2d met 170 pk voorzien van standaard automaat en vierwielaandrijving. Wat ze kosten? Respectievelijk staan ze vanaf € 29.990,- en € 37.210,- in de prijslijst.
Die laatste scheelt een flinke slok op de borrel, want eerder gaf Infiniti een prijs op van 52 mille voor de Q30-diesel. Dat tarief geldt evengoed nog steeds (voor de met luxe afgeladen Premium Tech-uitvoering), maar het kan dus goedkoper. Wil je vierwielaandrijving, dan ben je minstens € 47.050,- kwijt.

Begin 2016

De Q30 staat begin 2016 bij de dealer, maar Infiniti laat weten dat mensen die 'm heel graag willen hebben met een beetje geluk ook al in december kunnen rijden.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties