Autonieuws

Renault Alaskan in 2017 ook naar Nederland

Renault is het niet ontgaan dat er steeds meer vraag is naar pick-ups. Ook in Europa. En daarom heeft het de Alaskan Concept ontwikkeld. Nu nog een concept, maar in 2017 kan hij op het erf staan. Ook in Nederland.

Om niet langer 'nee' te hoeven verkopen in landen waar de pick-up sinds jaar en dag mateloos populair is, lanceerde Renault vorig jaar al de Dacia Oroch op basis van de Duster. De nu gepresenteerde Alaskan is een maatje serieuzer dan die Dacia en zal zich rechtstreeks kunnen meten met de nieuwe Nissan Navara. Simpelweg omdat de Fransoos met laadbak daarvan grotendeels de techniek ontleent.

1.000 kilo
Als je zo naar de Alaskan kijkt, lijkt het eerder een modieus lifestyle-voertuig dan een tomeloos werkpaard op wielen. Verwacht dan ook niet dat de productieversie er exact hetzelfde zal uitzien. Een krasje doet dan extra pijn als je de laadbak vol smijt met 1.000 kilo aan spullen. Want zoveel kan de Alaskan achterin aan bagage 'dragen'. Plus daarnaast maximaal vijf inzittenden.

Master-diesel
Niettemin, denk de immense 21 inch wielen, de gelikte dakkoffer en de centrale uitlaat weg en je zit toch behoorlijk dicht in de buurt van de versie die in 2017 in de showrooms staan. Ook in Nederland. Met voorin de stoere neus waarschijnlijk de dubbel geblazen viercilinder-dieselmotor die heden al in de Master en Trafic dienst doet.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Alpine is alvast te reserveren

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Renault-mule met enorme wielbasis gesnapt

Spyshots
> Artikel lezen

Renault 5 Turbo 2 vergt ook al diepe zakken

Autonieuws
Renault 5 Turbo 2 vergt ook al diepe zakken
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.