Autonieuws

Alpina trekt D3 Bi-Turbo strak

Als BMW 'A' zegt, moet Alpina natuurlijk 'B' zeggen. En daarom, in navolging van de gefacelifte BMW 3-serie, is nu de D3 Bi-Turbo in het nieuw gestoken.

Bij Alpina zijn ze echte fijnproevers. Uitbundig of flitsend spoilerwerk voor je BMW, zoals bijvoorbeeld bij Vorsteiner, zal je er nooit kunnen verkrijgen. Alpina's zijn steevast subtiel, ingetogen, representatief voor elke gelegenheid, maar tegelijk bloedsnel. Zo ook de D3 Bi-Turbo Sedan en Touring.

Het is goed zo
De 3.0 liter zes-in-lijn in het vooronder genereert zomaar eventjes 350 pk bij een koppel van 700 Nm. Een gigantisch vermogen voor een diesel; zeker in een relatief compacte auto als de 3-serie. Daaraan werd dan ook niet gesleuteld, net als aan de iconische wielen. Alpina vindt het welletjes zo. En gelijk heeft het met een sprint naar 100 km/h in 4,6 seconden. Pieken doet de vernieuwde D3 Bi-Turbo Sedan nog altijd bij 276 km/h en de Touring-variant haalt 274 km/h.

Wat is er dan wel nieuw?

Dat is inderdaad niet in een oogopslag zichtbaar, omdat Alpina's dus zo bescheiden zijn qua looks. Maar als je goed zoekt en vergelijkt, zou je de gewijzigde lichtunits en 'nieren' moeten ontdekken. Ook de voorspoiler is lichtjes strakgetrokken. Binnenin is het opnieuw twee keer kijken. Maar Alpina belooft mooiere materialen, alsook voortaan standaard cruise control en, aan de buitenzijde, parkeersensoren.

Gerelateerde artikelen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

E30 M3 te gewoontjes? Koop deze Alpina C1 2.3

Autonieuws
1983 BMW M3 C1 2.3
> Artikel lezen

Gaat de oer-M3 nu al zes keer over de kop?

Autonieuws
Gaat de oer-M3 nu al zes keer over de kop?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.