Autonieuws

Binnenkort heibel tussen BMW en Google om Alphabet?

Google heeft een nieuw moederbedrijf opgericht, genaamd Alphabet. En laat nu net BMW eigenaar zijn van een andere Alphabet, een dochteronderneming dat uiteenlopende mobiliteitsoplossingen biedt voor de zakelijke markt.

Nadat Google aankondigde dat ze haar gehele bedrijfsstructuur omgooien en dat er een nieuwe holding 'Alphabet' bovenaan de groep komt, zijn veel internetgebruikers naar de website Alphabet.com gegaan. Wat blijkt? Die is van een dochteronderneming van BMW, gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen voor bedrijven. Ook doen ze onder meer aan wagenparkbeheer en leasing-diensten.

Bekrachtiging van naamkeuze
Een BMW-woordvoerder zei dat de stap van Google voor hen erg plotseling en onverwacht komt. In zulke gevallen wordt dan ook onderzocht of er merkinbreuk gepleegd is en of dat juridische consequenties met zich meebrengt. De zegsman voegde eraan toe dat BMW zich in elk geval bevestigd voelt in de keuze van de bedrijfsnaam voor hun dochteronderneming. Het automerk peinst er dan ook niet over de merknaam en de domeinnaam Alphabet.com van de hand te doen. Overigens heeft Google ook nooit een bod daarop gedaan.

Google Auto
Of bovenstaande iets te maken heeft met het zopas opgerichte Google Auto is onduidelijk. Google probeert al vele jaren op de automobielmarkt door te dringen. Onlangs nog werd de internetgigant door de Duitse autofabrikanten BMW, Audi en Daimler verslagen in de strijd om de navigatiedienst Nokia Here. En ook is het Amerikaanse bedrijf al lang bezig met het testen van eigen zelfrijdende elektrische auto's die het tegen de traditionele auto-industrie zullen moeten opnemen.

Gerelateerde artikelen

BMW vergroot programma 5 Serie Sedan en Touring

Autonieuws
BMW vergroot programma 5 Serie Sedan en Touring
> Artikel lezen

600 pk en instelbare AWD voor nieuwe BMW M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze BMW 'Bavarian Bobber' smeekt om de ultieme roadtrip

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Beierse beauty: BMW Concept 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.