Autonieuws

BMW's indrukwekkende stand op de IAA Frankfurt 2015

Met 12.000 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen zal BMW's stand op de IAA in Frankfurt op zijn zachtst gezegd indrukwekkend zijn. Een mini-autoshow op zich. De Duitsers spreken van hun grootste stand ooit en geven er eens te meer mee aan dat de IAA hun terrein is.

De tweejaarlijkse IAA in Frankfurt is voor ons als redactie een moment om naar uit te kijken. De indrukwekkende stands en stortvloed aan primeurs doet het hart van ons als autoliefhebbers sneller kloppen. Maar het is ook flink aanpoten om het nieuws te verslaan. Het terrein is gigantisch groot en de beursstands beslaan stuk voor stuk al snel het formaat van een voetbalveld. Nu BMW laat zien wat zij aan het opbouwen zijn weten we dat dat op de 2015-editie niet anders zal zijn.

Wat heeft BMW in petto?
Op de stand van de BMW Group staat het merk zelf centraal. MINI en Rolls-Royce krijgen een eigen paviljoen op het vloeroppervlak. Boven de stand langs loopt een 400 meter lang 'circuit'. Een soortgelijke baan zagen we in 2013 ook, maar volgens BMW is dit ditmaal 'veel langer'. Met een heus podium waarop shows worden weggegeven en een BMW M paviljoen vergeten we bijna dat er ook auto's staan. De belangrijkste highlights? De nieuwe X1 en 7-serie beleven er hun werelddebuut evenals de MINI Clubman en Rolls-Royce Dawn.

Benieuwd wat de IAA in 2013 allemaal liet zien? Bekijk ons uitgebreide fotoverslag.

Gerelateerde artikelen

Wat heeft BMW dit keer in petto voor Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

BMW Concept M8 Gran Coupé stelt zich alvast voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.