Autonieuws

Specificaties gefacelifte Porsche 911 bekend

De gefacelifte Porsche 911 houdt de gemoederen bezig. Dat is zo gek niet, want voor het eerst in de geschiedenis zal bij wijzen van spreken elke 911 straks een 911 Turbo zijn. En daarvan zijn nu de specificaties bekendgemaakt door een Duits automagazine.

Het is Autobild dat met zekerheid durft te zeggen dat de gefacelifte Porsche 911 Carrera z'n atmosferische 3.4 (en 3.8 liter zescilinder-boxer in het geval van de Carrera S) aan de wilgen hangt in ruil voor een geblazen 3.0 liter. Behoorlijk wat minder slagvolume dus, maar dankzij de hulp van een turbo zijn er meer pk's, meer trekkracht, bij een lager verbruik.

Voor 't eerst door 300 km/h
Een vreugdedansje mag, maar helemaal uit je plaat gaan is wellicht wat overdreven. Typisch Porsche stijgt het vermogen van de Carrera's (Coupé en Cabriolet) slechts met een bescheiden 20 pk. Het maximum komt dus straks op 370 pk te liggen voor de basismodel. Voor de opgefriste Carrera S geldt een vermogen van 420 pk bij een koppel van 500 Nm, een plus van 60 Nm. Daarmee doet de S nog maar 4,2 seconden over de spurt naar 100 km/h, terwijl het brandstof met 1,2 l/100 km daalt naar een gemiddelde van 7,5 l/100 km.
Dan de topsnelheid. Die doorboort – voor de Carrera's – voor het eerst de 300 km/h. Bij 304 km/h wint de luchtweerstand het straks van de iconische koets, dat ook enkele updates krijgt. Maar je zal er echt twee keer voor moeten kijken. Aan de achterzijde is de verplaatsing van de uitlaten het grootste nieuws.

De gefacelifte Porsche 911 debuteert op de IAA in Frankfurt, medio september, maar enkele weken komt de officiële informatie al los.

Gerelateerde artikelen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Van deze Porsche 911 GT3 giga-galerij ga je twijfelen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.