Autonieuws

Porsche stuurt zelf spyshots gefacelifte 911 uit

Spionage-fotografen willen ook graag een goed gesmeerde boterham verdienen. Niet zelden liggen ze daarvoor uren in de struiken, hopend op het kunnen schieten van een gouden plaat van een nog officieel te onthullen nieuwkomer. De vernieuwde 911 bijvoorbeeld. Maar bij Porsche hebben ze liever zelf de regie in handen.

Bij Porsche zijn ze controlefreaks. Dat tekent het merk en haar producten. En daarom heeft het er maar wat weinig moeite mee om zelf een selectie spionagefoto's van de (licht) gefacelifte 911 de wereld in te sturen. Niet echt aardig richting de professionele spyshot-fotograaf, maar beste maatjes zouden die twee toch al nooit worden. En wees eerlijk: dit keer kon Porsche zelf de (fraaie) achtergrond kiezen. Het werd de achtertuin van Zuid-Afrika.

Manettino-knop à la Ferrari
Interessant aan deze foto's van Porsche zelf, zijn die van het interieur. Want die van de buitenzijde van de gefacelifte 911 kennen we nu wel. Let dus vooral even op het 918-achtige stuurwiel en in het bijzonder de foto waarop een separate selectieknop te zien valt. Daarmee kan er straks sneller gewisseld worden tussen de verschillende rijmodi. In tegenstelling tot Ferrari had Porsche die nog niet op haar reguliere modellen. Enkel de 918 Spyder.

2.7 liter boxerturbo?
We kunnen zo gauw geen turbodrukmeter vinden, maar de verhalen dat iedere Elfer wel degelijk de beschikking krijgt over een turbomotor worden steeds sterker. De laatste roddel is dat één van de geleverde motoren een geblazen 2.7 liter is. Een slagvolume dat uiteraard geen toeval betreft. Maar goed, zeker weten doen we een en ander pas wanneer de IAA Frankfurt in september (bijna) aanvangt.

Gerelateerde artikelen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.