Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Mercedes-AMG is in z'n nopjes. Met 381 pk voert de A 45 AMG het hot hatch-segment qua vermogen weer aan. Tsja, en dan kunnen de gelijk gemotoriseerde CLA 45 en GLA 45 natuurlijk niet achterblijven.

Net als de vernieuwde A 45 AMG beschikken de CLA 45 en GLA 45 AMG elk nu ook over een maximumvermogen van 381 pk en een koppel van 475 Nm. Het opvoeren van de hitsige 2.0 liter viercilinderturbo met 21 pk en 25 Nm zorgt er bij de vierdeurs CLA 45 AMG voor dat deze voortaan in 4,2 seconden naar de 100 km/h spurt. De Shooting Brake-variant doet daar een tiende langer over en de GLA 45 AMG is in 4,4 seconden hiermee klaar.

Meer tweaks
Nu is het logisch om te denken dat de 45 AMG's sneller zijn geworden door hun hogere vermogens, maar Mercedes-AMG heeft eigenlijk nog meer gedaan. Zo beschikken de modellen ook over een aangepaste versnellingsbak met kortere overbrengingen en wie het optionele AMG Dynamic Plus-pakket bijbesteld krijgt een mechanisch sperdifferentieel tussen de voorwielen. Verder is er een instelbare rijprogramma toegestopt met de modi Comfort, Sport, Sport + en Individual. Daar komt nog de modus Race bij wanneer de optie AMG Ride Control is aangevinkt.

Prijzen

De aangescherpte CLA 45 AMG en GLA 45 AMG zijn per direct te bestellen. Zo is de eerste er vanaf € 66.295,-, kost de CLA 45 AMG Shooting Brake minstens € 66.995,- en dien je voor de GLA-variant eerst € 68.795,- aan de Mercedes-verkoper te overhandigen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties