Autonieuws

Volvo lijft Polestar in

Een tijdje geleden sloeg Volvo zichtbaar een sportievere weg in, met de S60 en V60 als vaandeldragers. Maar zonder performancehuis in eigen beheer voelden de Zweden dat ze er nog niet helemaal bij hoorden. De oplossing: tuner Polestar is nu volledig overgenomen.

Van BMW, Audi en Mercedes weten we niet beter en nu heeft Volvo ook een performancedochter voor de volle 100 procent. Met Polestar onder de arm willen de Zweden een stevigere vuist maken tegen M, Quattro en AMG. Het Polestar-label zal zodoende binnen afzienbare tijd op alle performancemodellen van Volvo prijken. De expertise van de tuningspecialist zal in de toekomst zelfs ook worden ingezet om de Twin Engine-hybridetechnologie van Volvo optimaal te laten draaien alsook voor het ontwikkelen van andere krachtige modelversies.

Kwestie van tijd
Dat Volvo Polestar heeft ingelijfd komt niet uit de lucht vallen. De twee bedrijven delen immers een lange historie. De samenwerking begon in 1996 in de autosport. Enkele jaren geleden kwamen beide partijen overeen om door Polestar getunede Volvo-modellen uit te brengen, waarbij het veelal gaat om compleet uitgeruste versies met krachtige motoren en een sportief onderstel. De S60 en V60 Polestar zijn daarvan de bekendste voorbeelden, waar Volvo wereldwijd 750 stuks tracht te verkopen in 2015. Op de middellange termijn mikt Volvo op groei naar een aantal tussen de 1.000 en 1.500. Geen aantallen waarvan BMW M en consorten wakker liggen, maar zeker een mooie begin van nog meer geweld uit Scandinavië.

Gerelateerde artikelen

'Polestar van start met 600 pk sterke coupé'

Autonieuws
'Polestar van start met 600 pk sterke coupé'
> Artikel lezen

Volvo XC40 gaat met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo onthult per ongeluk nieuwe XC40

Autonieuws
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 wil de creatieveling in je losmaken

Autonieuws
> Artikel lezen

Polestar geeft gas: XC60 met 421 pk

Autonieuws
Polestar geeft gas: XC60 met 421 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.