Autonieuws

Zelf racen? Aston Martin DBRS9!

Er altijd al van gedroomd om zelf met een Aston Martin op het circuit te gaan racen? De Engelse sportautofabrikant heeft de DBRR9 ontwikkeld die geschikt is om zelf met 550 pk op circuitdagen te gaan rijden!

De auto is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag met circuitdagen, clubs of in (inter)nationale races willen gaan rijden met een Aston Martin. Hierdoor ben je niet gebonden aan een fabrieksteam van Aston Martin maar kun je zelf deel gaan nemen aan een GT-race. Nou ja zelf, de auto kost een slordige 175.000 pond.
 
V12 met 550 pk
De DBRS9 is gebaseerd op de DB9, maar deelt ook vele onderdelen en designelementen met de DBR9 GT1. Als basis is het aluminium onderstel van de DB9 gebruikt en hebben de ingenieurs van Aston Martin de rolkooi van de DBR9 gemonteerd. De 12 cilinder met een inhoud van 6.0 liter is getuned tot maar liefst 550 pk. Het gewicht is met 480 kg verminderd waardoor er een vermogens/gewichtsverhouding ontstaat van 430 pk per ton (430 pk/1.000 kg). Het grootste deel van de gewichtsverlaging is te danken aan het gebruik van carbon materialen voor onder andere de body panelen, het interieur en ruiten van polycarbonaat.
 
Reserveonderdelen
Standaard is de DBRS9 voorzien van een zestraps automaat die naar gelang volledig kan worden omgezet tot een sequentiële race-automaat. De auto is flink verlaagd en er zijn instelbare Koni´s gemonteerd zoals die ook gebruikt worden op het circuit.
Om het geheel een beetje praktisch te houden zijn het stuur en de stoel instelbaar. Optioneel is er een passagiersstoel te monteren voor bijvoorbeeld demonstratie ritjes. Een volledig pakket aan reserveonderdelen wordt door Aston Martin tevens geleverd.
 
Aston Martin Racing
Zoals gezegd moeten er een flinke zak geld worden meegebracht om de DBRS9 te kunnen rijden. Maar liefst 175.000 pond moet aan de Aston Martin fabriek betaald worden om eigenaar te worden van een DBRS9. De auto´s worden gebouwd in Banbury bij Aston Martin Racing´s hoofdkantoor.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Aston Martin DB11 S nu echt in aantocht

Spyshots
Spyshots: Aston Martin DB11 S nu echt in aantocht
> Artikel lezen

Spyshots Aston Martin Zagato Volante zijn nu al mooiste van 2017

Spyshots
> Artikel lezen

De nieuwe Aston Martin Vantage: dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin DBX krijgt gewoon een V8 of V12

Autonieuws
DBX
> Artikel lezen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin Zagato ook als Speedster

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.