Autonieuws

Chevrolet Camaro Convertible is officieel

Zin in een zomerse Amerikaan? Dan zit je goed momenteel, want naast een gloednieuwe Ford Mustang Convertible is hier z'n directe tegenhanger, de Camaro Convertible van Chevrolet.

Een geweldige hoeveelheid bang for the buck is de nieuwe Ford Mustang Convertible. Oké, waar ook ter wereld behalve hier dan, want als je op de Hollandse prijzen in ogenschouw neemt is zo'n beetje elke enthousiasmerende auto een slechte deal. Wanneer de nieuwe Camaro Convertible de oversteek naar de Rotterdamse haven maakt zal dat zeer waarschijnlijk niet anders zijn. Chevrolet levert hem immers opnieuw met een dikke 6.2 liter V8 en dat pakte bij de huidige generatie niet bepaald goed uit qua prijsstelling. In de nieuwe Camaro Convertible geeft de achtcilinder een totaalvermogen af van 440 pk en 617 Nm, nog een scheutje meer dan voorheen. Maar of dat ook een lager verbruik heeft opgeleverd, is niet bekend.

Met viercilinder meer kans
Zonder meer de meeste kans om toch een regelmatig geziene gast op de Nederlandse wegen te worden is de Camaro Convertible met viercilinderturbo, waarmee Chevrolet een directe aanval opent op de instapper van het nieuwe Mustang-programma. In de 'Chevy' levert het blok net als in de eerder al gepresenteerde Coupé een vermogen van 270 pk. Dit bij een opgegeven indicatieverbruik van zo'n '1 op 10'. Als 'tussenmotor' is er nog een V6 met 330 pk.

Rijdend elektrisch openen en sluiten

Wat je verder nog moet weten is dat de nieuwe Camaro Convertible volgens Chevrolet de enige cabrio in z'n klasse is met een elektrisch te openen en sluiten kap die dat ook rijdend kan. Tot 50 km/h om precies te zijn en het daarbij niet nodig is de kap handmatig te ont- of te vergrendelen. Ook dat gebeurt volledig elektrisch (in tegenstelling tot de Mustang Convertible).

Interesse? We verwachten de nieuwe Chevrolet Camaro Convertible in de tweede helft van 2016 bij de Europese dealer, nadat eerst de Amerikaanse early adopter vanaf begin volgend jaar aan de beurt is geweest.

Gerelateerde artikelen

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

Autonieuws
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!

Tuning & styling
Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!

Autonieuws
Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!
> Artikel lezen

Nieuwe Camaro Convertible een dag te vroeg

Autonieuws
Nieuwe Chevrolet Camaro Convertible zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Originele Bumblebee zoekt nieuw maatje

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.