Autonieuws

Gaan Audi en BMW de strijd aan met Tesla?

Tesla werkt aan de Model X, de elektrische crossover die met een aantal jaren was uitgesteld, maar er nu toch echt aan zit te komen. Reden voor andere fabrikanten om ook eens te kijken naar de mogelijkheden binnen dat (niche)segment. Audi is er al mee bezig, en naar verluidt zou BMW ook wel oren hebben naar een 'i-SUV'.

Audi kondigde het eerder al aan: een volledig elektrische crossover. Dachten we toen dat het om de Q8 ging, nu is het duidelijk dat de Ingolstadters wel iets zien in een model tussen de Q5 en de Q7. Je raadt het al, een Q6. En als we de geruchten moeten geloven kunnen we in september op de IAA in Frankfurt een conceptversie daarvan bewonderen.

Q6 e-tron
De Q6 e-tron, zoals de elektrische crossover waarschijnlijk genoemd gaat worden, krijgt een 'extreem aerodynamische look, zoals we nog nooit eerder zagen bij een Audi'. De elektrische crossover wordt verwacht in 2018 en moet het dan gaan opnemen tegen de Model X van Tesla. Naast een volledig elektrische Q6, die een bereik moet hebben van tenminste 500 kilometer, zouden er ook een plug-in hybride en een versie met een brandstofcel op de planning staan.

En hoe zit het dan met BMW?
BMW heeft al aangegeven dat het tenminste tot 2020 duurt voordat het een derde loot aan de i-stam toevoegt. Desondanks gaan er toch veel geruchten de ronde over een eerdere introductie 'i-SUV'. Een elektrische SUV zou het programma met de kleine i3 en de sportieve i8 immers nu al mooi aanvullen. BMW spreekt deze geruchten echter hardnekkig tegen en geeft aan zich eerst te willen richten op het doorontwikkelen van de bestaande i-modellen. Mocht er wel binnenkort een elektrische SUV van BMW komen, verwacht dan geen model dat is gebaseerd op bijvoorbeeld de X5, maar net als bij de i3 en i8 een volledig eigen design.

Gerelateerde artikelen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan

Autonieuws
Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan
> Artikel lezen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.