Autonieuws

Volkswagen Polo GTI (met handbak) geprijsd

De vernieuwde Polo GTI werd al in september vorig jaar voorgesteld – op de Autosalon van Parijs – maar staat pas deze maand bij de dealer. Volkswagen komt het lange wachten evenwel goedmaken door naast de prijzen meteen de versie met handbak in het leveringsgamma op te nemen.

Net als bij de minder bedeelde uitvoeringen is de vernieuwingsronde van de Volkswagen Polo GTI vooral technisch van aard. De Polo-topper krijgt zelfs de beschikking over een compleet nieuwe motorblok. De 1.4 TSI met 180 pk werd namelijk gewipt ten faveure van een 1.8 liter TSI met 192 pk. Mede door het significant grotere slagvolume stijgt het koppel van 250 naar een adequate 320 Nm. De vernieuwde Polo GTI accelereert hierdoor in 6,7 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid ligt niet eens zo ver meer af van de 'magische' 250 km/h. Bij 236 km/h is de koek op.

Prijzen
De Polo GTI is leverbaar als drie- en vijfdeurs en voortaan uit te rusten met handgeschakelde versnellingsbak met 6 verzetten. De puristen zullen hier blij mee zijn en het maakt de Polo GTI nog betaalbaarder ook. De prijslijst begint bij € 25.490,-. Wil je het schakelwerk liever aan de vertrouwde DSG-automaat overlaten, dan ben je minstens € 25.890,- kwijt. De meerprijs voor de vijdeursuitvoering bedraagt € 460,-.

Uitrusting
Qua basisuitrusting verschillen de beide versies niet van elkaar. Elke Polo GTI is altijd voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen, een grille met honingraatstructuur plus rode accentstreep en zwarte zijskirts. Binnenin wordt getrakteerd op sportief gevormde stoelen met GTI-ruitjesmotief, een lederen sportstuurwiel en een GTI-instrumentarium met rode naalden.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Voorspelbaar: de nieuwe Volkswagen Touareg & Polo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.