Autonieuws

Vernieuwde Volkswagen Sharan vanaf € 46.290,-

Volkswagen maakt bekend dat de orderboeken van de vernieuwde Sharan zijn geopend. In de loop van juni staat de grote gezins-MPV bij de dealer vanaf ruim 46 mille.

De Sharan is voorzien van een opgefriste front, een opgewaardeerd interieur voorzien van nieuwe, modernere features en zuinigere, soms sterkere motoren. Maar daarvoor wil Volkswagen wel iets terug gezien de hoger geworden vanafprijzen.

Een greep uit de prijslijst
Net als voorheen trapt het leveringsprogramma van de Sharan af met de 150 pk sterke 1.4 TSI-turbobenzine in Comfortline-uitvoering. Echter kostte die eerder nog € 44.550,-, nu vraagt de dealer er minstens € 46.290,- voor. Als Highline start de prijs van deze versie bij € 49.650,- en ook dat is zelfs € 2.260,- meer dan voorheen. Een andere greep uit de nieuwe prijslijst is de sterker geworden 2.0 liter TSI voorzien van DSG. Voortaan levert deze benzinetopper 20 pk extra tegen een vanafprijs van € 63.990,-.
Dieselen kan enkel met de tweeliter TDI, verkrijgbaar in drie varianten. De voordeligste is de 150 pk sterke versie met handbak. Die kost € 52.690 euro,- als Comfortline en minstens € 55.990 euro,- als Highline. Tot slot is er nog de 185 pk sterke 2.0 TDI met standaard automaat. Daarvan bedraagt de vanafprijs € 62.590,-.

Standaarduitrusting
Tegenover de hogere vanafprijs stelt Volkswagen zoal een rijkere standaarduitrusting. Zo beschikt iedere Sharan voortaan over parkeersensoren rondom, 16 inch lichtmetalen wielen, alarm, cruise control, volautomatische airconditioning, radionavigatiesysteem 'Discover Media' en een abonnement van 36 maanden op de online diensten Car-Net Guide & Inform Basic.
De Sharan Highline is de meest luxe uitvoering met bovenop de Comfortline-uitrusting onder meer: chromen dakreling, alcantara bekleding, 17 inch lichtmetalen wielen, elektrisch bediende achterklep, verwarmde voorstoelen en adaptieve cruise control.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Sharan Edition gul met spullen

Autonieuws
Volkswagen Sharan Edition gul met spullen
> Artikel lezen

Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan

Rij-impressies
Eerste rij-indruk Volkswagen Sharan
> Artikel lezen

Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens

Autonieuws
Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.