Autonieuws

Wordt de nu Chinese Pirelli Kalender aan banden gelegd?

Jaarkalenders waarop overwegend schaars geklede dames prijken zijn er te over. Maar geen één heeft de status van de Pirelli Kalender. Die geniet een cultstatus. En dat aanzien kan wel eens nog veel grootser worden nu de Italiaanse bandenfabrikant in handen is gekomen van een eigenaar uit het kuise China.

Een set banden is niet echt het meest sexy product om te verkopen. Dat moet de (avant la lettre) marketing bij Pirelli begin jaren '60 al hebben beseft. En daarom kwamen ze met een briljant idee op de proppen. Mannen houden van auto's, en wat vinden ze daarnaast nog leuk? Exact, vrouwen. Mannen vinden meisjes versieren immers maar al te interessant. En het liefst schaars gekleed of, beter nog, geheel naakt. Gewone vrouwen vond Pirelli wat te min; het moesten de mooiste ter wereld zijn, gefotografeerd door de allerbeste fotografen en dat alles voor een exclusieve kalender. Waarom? Omdat niets zo aantrekt is als iets dat je niet zomaar kan bezitten. Dus beperkte Pirelli de oplage van zijn kalender en deelde hem alleen aan geselecteerde klanten en 'vrienden van het bedrijf' uit.

Chinese preutsheid
Ondertussen publiceert Pirelli al meer dan 50 jaar de kalender waarop vrouwelijke grootheden als Sophia Loren, Gisele Bundchen en Heidi Klum hun schoonheid graag voor afstonden. Maar hoe lang nog zal de Pirelli Kalender een decor zijn voor 's werelds mooiste vrouwelijk schoon? Het bandenbedrijf is sinds kort namelijk in Chinese handen. De Pirelli-aandelen sprongen daarop de hoogte in. Het enthousiasme van de geselecteerde klanten en 'vrienden van het bedrijf' daalde echter tot een dieptepunt. Want voor erotische fotografie is er in het huidige China geen ruimte. Dus krijgen we de komende jaren enkel nog modellen in hooggesloten Chinees werkplunje te zien? Of zelfs misschien nog erger: elke maand een andere set duffe autobanden? Laat ons hopen dat het niet zover komt.

Gerelateerde artikelen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB

Autonieuws
Klassieke flitspaal blijft melkoe voor CJIB
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.