Autonieuws

McLaren 'knijpt' 570S tot 540C

De McLaren 570S heeft niet lang van zijn instap-status kunnen genieten. Slechts weken na het introduceren van dat eerste Sports Series-model is dit de tweede. De 540C is tevens meteen de nieuwe instapper van de Britten.

Update 20 april 2015 - Louwman Exclusive, de enige officiële McLaren-dealer in Nederland, is er al uit wat het voor de nieuwe McLaren 540C wil vangen. Een (psychologische) vanafprijs nipt onder de twee euroton is niet gelukt, maar veel scheelt het niet. Instappen in de 540C kan na betaling van € 200.250,-.

Ook voor Nederland
McLaren's productgamma is intussen verdeeld in drie modelcategorieën: Sports Series, Super Series en Ultimate Series. Bovenaan de voedselketen staan de P1 en P1 GTR en daaronder hangen de 675LT, 650S en de 625C, een 'geknepen versie' om als instapper te dienen op de Chinese markt. En nu doet McLaren nagenoeg hetzelfde met de 540C, al zal deze begin volgend jaar wel in Europa te koop zijn. Ook Nederland.

Nog altijd snel zat
De 540C mag dan feitelijk een instapmodel zijn, ook deze McLaren hoeft zich niet te schamen voor zijn prestaties. Achterin ligt opnieuw de reeds bekende 3.8 liter twinturbo-V8, maar dan met 540 pk en eenzelfde waarde aan Newtonmeters. Naar 100 km/h snellen is in 3,5 seconden achter de rug. En de topsnelheid reikt nog altijd tot een zeer verdienstelijke 320 km/h. Van een instapper is dus eigenlijk niet te spreken.

Aandacht voor comfort
Onderstel-technisch wijkt de 540C iets af van de sterkere 570S. McLaren heeft dat namelijk wat meer afgestemd op comfort en een tandje minder op rijdynamiek. Relatief gezien welteverstaan, want ook met de 540C kun je tijdens track days nog altijd de show stelen. Op dergelijke momenten kun je de adaptieve dempers het beste in Track-modus zetten. Voor dagelijkse ritten volstaat Sport of Normal.

Onder de twee ton
Om de 540C betaalbaarder te maken dan de ruim 230.000 euro die de 570S moet kosten heeft McLaren iets beknibbeld op het materiaalgebruik in het interieur en de aerodynamica. Maar daardoor gaat de 540C vermoedelijk wel onder de twee ton duiken.

Gerelateerde artikelen

McLaren viert 50 jaar Formule 1 met coole 570S

Autonieuws
McLaren viert 50 jaar F1
> Artikel lezen

McLaren 570S GT maakt ruimte voor kinderzitje

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint

Autonieuws
Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint
> Artikel lezen

McLaren Sports Series glijdt voorbij met nieuwe teaser

Autonieuws
McLaren Sports Series 'zwaait' op nieuwe teaser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.