Autonieuws

Volkswagen C Coupé Concept GTE deel II

Volkswagen heeft tijdens de autoshow van Shanghai het doek van een nieuwe conceptcar getrokken. De C Coupé Concept GTE is een lel van een vierdeurs-coupé die het gat tussen de Passat en de Phaeton moet gaan opvullen.

Dat klinkt bekend: een vierdeurscoupé tussen de Passat en de Phaeton. Eerder dit jaar maakte de Sport Coupé Concept GTE immers zijn debuut in Genève en die kreeg ook al de taak om dat gat op te vullen. Toch is deze C Coupé Concept niet direct een nieuwe versie van die eerder onthulde vierdeurs-coupé, maar feitelijk z'n grotere broer.

Groot
Om dat duidelijk te maken gaan we meteen naar het formaat. De C Coupé Concept is met 5,07 meter nog eens 20 centimeter langer dan de al niet kleine Sport Coupé Concept en ook de wielbasis krijgt er 17 centimeter bij. En met het exterieur groeit ook de binnenruimte van de vierdeurs-coupé naar 1,88 meter. Met zoveel potentie qua binnenruimte is het niet zo vreemd dat Volkswagen de C Coupé in China voor het eerst aan de wereld toont. In Azië wordt een zelf toegeëigende status namelijk graag geuit middels een auto met veel (been)ruimte.

Luxe uitrusting
Naast ruim is het interieur van de C Coupé als vanzelfsprekend ook luxueus. Praktisch gemak vinden we zoal in de Chauffeur Mode, waarmee de chauffeur een functioneel overzicht heeft van de afspraken van z'n passagier (rechts) achterin en dus precies weet wanneer die waar moet zijn op welke tijd. Achterin zijn de ontwerpers voor een meer huiselijke stijl gegaan met sfeerverlichting en natuurlijke materialen als hout en leer. De schermen die geïntegreerd zijn in de voorstoelen zijn te bedienen middels een smartphone of tablet. Ook een champagnekoeler ontbreekt niet.

Hybride
De naam GTE geeft het al prijs: de C Coupé beschikt over een hybride-aandrijflijn. Deze bestaat uit een 210 pk sterke 2.0 TSI en een elektromotor van 124 pk, waar een gezamenlijk vermogen van 245 pk en 500 Nm koppel uit wordt gehaald. Daarmee bereikt hij de 100 km/h in 8,6 seconden en heeft 'ie een topsnelheid van 232 km/h, en dat in combinatie met een verbruik van 2,3 l/100 km. Volledig elektrisch rijden kan over een afstand van 50 kilometer tot een topsnelheid van 130 km/h.

Wereldauto?
De C Coupé is oorspronkelijk ontwikkeld om in 2017 de Chinese markt te betreden, maar zou als brug tussen de Passat en (nieuwe) Phaeton ook gerust kansen hebben op andere wereldmarkten, zoals Europa. Toch is het nog niet duidelijk of de auto onze kant op komt.

Gerelateerde artikelen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Groep verandert per direct van CEO

Autonieuws
Volkswagen Groep verandert per direct van CEO
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.