Zenos E10 heeft een prijskaartje

De prijzen van de puristische Zenos E10 zijn bekend. De sportauto, die ontwikkeld is door ex-topmannen van Caterham, maakt deze week zijn Nederlandse debuut op de AutoRAI.

De Zenos E10 moet het gaan opnemen tegen de Lotus Elise. Met 200 pk is de Zenos de sterkste van deze twee en de prestaties liegen er niet om: van 0 naar 100 km/h doet 'ie in 4,6 seconden. 'Dan is 'ie vast ook duurder?'

Prijzen

De Zenos E10 is leverbaar vanaf € 45.900,- en dat is nagenoeg dezelfde prijs als Lotus vraagt voor de Elise. Voor dat geld heb je het instapmodel met een 200 pk sterke 2.0 liter Ford-viercilinder. Voor wie dat niet genoeg is, is er de E10S met een 250 pk sterke tweeliter-turbomotor. Ook die komt oorspronkelijk van Ford. Met deze uitvoering verloopt de spurt naar 100 km/h een tiende sneller en ligt de topsnelheid nog een tandje hoger. Bestellen kan vanaf € 56.000,-.

Opties

Zenos biedt een pakket aan voor een trackday-versie van de E10(S). Dat bestaat zoal uit een handgeschakelde zesbak, een gelimiteerd slipdifferentieel, koolstofvezel kuipstoelen, een verwijderbaar stuur, vier- of zespuntsgordels, verstelbare dempers en stoelverwarming. Deze opties zijn overigens ook los van elkaar te bestellen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties