Autonieuws

Bizarre Rolls-Royce de weg op

Wat krijgen we hier nu te zien? Een zwart gevaarte met een enorme achtervleugel, een potige bodemspeling en dat in combinatie met het ingekorte koetswerk van een Phantom. Maar dat het helemaal niet om Rolls' vlaggenschip gaat, mag overduidelijk zijn.

Rolls-Royce is kennelijk bang dat het aandacht tekort komt want het heeft deze drie foto's zelf de wereld in geslingerd. Waarom? Om ruchtbaarheid te geven aan het feit dat hun toekomstige model vanaf nu op de openbare weg te spotten valt. Over welk model de Britten het hebben? Hun eerste SUV natuurlijk. Die gaat gebukt onder de projectnaam Cullinan en blijkbaar ook als bizarre 'mule' zoals je hem op deze foto's ziet. Voorlopig althans, al is een introductiejaar nog altijd niet bekendgemaakt.

4x4-beul
De achterliggende reden dat Rolls-Royce met een mule de weg opgaat is simpel: de Britten willen praktijkervaring opdoen met het in ontwikkeling zijnde 4x4-onderstel. En daarmee wil het niet vroeg genoeg beginnen, want Rolls-Royce heeft namelijk de sterke ambitie dat de Cullinan (zoals we de SUV voor het gemak maar even noemen) 's werelds meest verfijnde SUV wordt. Zowel óp als naast de gebaande paden. Hé, dat hebben we eerder gehoord... En daarvoor ook al eens. Ook al met een Britse tongval.

Gerelateerde artikelen

Ciber Friday-deal: the one and only Rolls-Royce Hyperion

Autonieuws
Voor de helft van het geld: Rolls-Royce Hyperion
> Artikel lezen

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

Spyshots
Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan
> Artikel lezen

Dit is de Rolls-Royce van de toekomst

Autonieuws
De Rolls-Royce van de toekomst
> Artikel lezen

Unieke Rolls-Royce voor zieke kinderen

Autonieuws
> Artikel lezen

Rijke Aziaat neemt zijn 30 Rolls-Royce Phantoms in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.