Autonieuws

Nieuwe McLaren heet 570S

De eerste auto uit de nieuwe Sport Series van McLaren heeft officieel een naam. En die luidt 570S. De 'baby-McLaren' komt er (in eerste instantie) als coupé en beleeft zijn wereldpremière tijdens de New York International Auto Show die op 1 april aanvangt.

Al eerder kondigde McLaren aan dat het naast de Super Series (met daaronder de 675LT, 650S en 625C) en de Ultimate Series (P1 en de P1 GTR) een meer toegankelijke Sports Series zou gaan ontwikkelen. En dat model, 570S genaamd, staat nu achter de coulissen klaar om het showtoneel te betreden. Allereerst in New York en daarna, als Europese primeur, tijdens onze eigen AutoRAI in Amsterdam.

Vermogen laat zich raden
Net zoals bij de overige McLaren zal de 570S Coupé voor een groot deel bestaan uit koolstofvezel en ook een V8 twinturbo behoort tot de gemene deler. Het vermogen daarvan laat zich vrij makkelijk raden door de naam, en dat is – jawel – een maximum van 570 pk. Meer wil McLaren nog niet kwijt over haar nieuwe sportwagen. Nog eventjes geduld tot de officiële onthulling dus.

Gerelateerde artikelen

McLaren 570S GT maakt ruimte voor kinderzitje

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint

Autonieuws
Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint
> Artikel lezen

McLaren viert 50 jaar Formule 1 met coole 570S

Autonieuws
McLaren viert 50 jaar F1
> Artikel lezen

McLaren Sports Series glijdt voorbij met nieuwe teaser

Autonieuws
McLaren Sports Series 'zwaait' op nieuwe teaser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.