Autonieuws

Henrik Fisker staat weer op met Galpin Thunderbolt

Henrik Fisker hoef je niet te vertellen hoe je een Aston Martin moet tekenen. De Deense topontwerper stond immers aan de wieg van wat het Engelse sportwagenmerk heden is. Vraag 'm echter zijn kunsten vandaag de dag nogmaals op een Aston los te laten en je krijgt dit: de Galpin Thunderbolt.

Fisker lijkt de kater die hij heeft overgehouden aan de teloorgang van het naar hem vernoemde automerk (met de Karma als enige wapenfeit) stilaan te hebben verteerd. Om werk zit de Deen in elk geval niet verlegen. Met name het jonge Amerikaanse Galpin kan maar geen genoeg krijgen van de man die verantwoordelijk is voor de lijnen van zoal de Aston Martin DB9, V8 Vantage maar ook BMW Z8. De Thunderbolt is in korte tijd immers al de tweede Galpin van Fisker's hand.

Vanquish-basis
Net als bij de Rocket, die duidelijk is gebaseerd op de nieuwe Ford Mustang maar dan meer dan 700 pk sterk is, is ook de donor van de Galpin Thunderbolt zo klaar als een klontje. Dat is natuurlijk de Aston Martin Vanquish. Toch is er ook behoorlijk veel aan de Brit verspijkerd om tot dit resultaat te komen. De aanpassingen beperken zich namelijk niet alleen tot koplampen en achterlichten, andere bumpers (met Zenvo ST1-achtige stijlkenmerken, die ook Deens is) en een aangepaste motorkap, maar zelfs aan de daklijn werd gesleuteld.

Interieur van Natuzzi
In het interieur vinden we leder van de Italiaanse meubelproducent Natuzzi. Die zorgden ook voor een zeer stijlvolle champagnehouder voor twee flessen en een Skeleton-uurwerk in het dashboard. En nu we het over het dashboard hebben; daarin zit ook een 11,6 inch scherm van Panasonic. Een gebogen display welteverstaan, zoals dat tegenwoordig de trend is bij fervente thuiskijkers.

Verwarring
In tegenstelling tot de Rocket is de Thunderbolt onderhuids niet aangepakt. Het blijft zodoende bij een 6.0 liter V12 met 573 pk. Lijkt ons geen vermogen om teleurgesteld wakker van te liggen. Wat dat mogelijk wel kan veroorzaken is de verwarring tussen de woorden van Fikser, die beweert dat de Thunderbolt niets meer is dan een designstudie, en Galpin, dat laat weten de auto in een beperkte oplage te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Troostmodellen: Aston Martin Vanquish S (Volante)

Spyshots
Aston Martin Vanquish S
> Artikel lezen

Dit is de Aston Martin Vanquish volgens Zagato

Autonieuws
Dit is de Aston Martin DB11 volgens Zagato
> Artikel lezen

Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato

Autonieuws
Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato
> Artikel lezen

Black Beauty: Aston Martin Vanquish Carbon Edition

Autonieuws
Black Beauty: Aston Martin Vanquish Carbon Edition
> Artikel lezen

Aston Martin trakteert 6 keer op Vanquish Works

Autonieuws
Aston Martin Vanquish Works kannibaliseert voorvaders
> Artikel lezen

Aston Martin Vanquish S: supersnel supermodel

Autonieuws
Aston Martin Vanquish S: supersnel supermodel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.