Autonieuws

Rolls-Royce brengt rust met de Phantom Serenity

Rolls-Royce heeft een oase van rust meegenomen naar Genève, in de vorm van de Phantom Serenity. De Bespoke-afdeling, die voor veeleisende klanten de toch al zeer luxe limousine onder handen neemt, heeft nu tijd gestoken in deze kimono-auto.

Kosten noch moeite zijn gespaard om de Phantom Serenity er uit te laten zien als een Japanse oase van rust. Rolls-Royce heeft de auto voorzien van de duurste lak die het merk ooit gebruikte. Deze witte 'Mother of Pearl'-verf, waarin daadwerkelijk parelmoer is verwerkt, werd in maar liefst twaalf uur met de hand aangebracht. Hoe duur, dat vertelt Rolls natuurlijk niet, want je weet: 'If you ask for the price you can afford it'. Idem dito wat betreft het complexe bloemenmotief, alsook de lijnen die als vanzelfsprekend zijn getekend door de ongelooflijk strakke hand van Mark Court, de enige coach liner die Rolls Royce rijk is.

600 uur
En ook van binnen zien we vooral parelwit en kostbare materialen. De interieurpanelen zijn vervaardigd uit het fijnste zijde waar oosterse bloemen op zijn geschilderd, wat – hou je vast – zo'n 600 uur per paneel kostte. Het kersenhout en de bamboe zorgen voor een extra Japans tintje en het witte, hoogpolige tapijt zorgt natuurlijk voor maximaal comfort. Ook de kofferbak is natuurlijk goed afgewerkt en bekleed met wit leder. En mocht je naar buiten moeten, dan vind je achterin twee bijpassende paraplu's.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.