Autonieuws

Lexus LF-SA Concept: voorbode kleine crossover

Met de NX deed Lexus al een stapje terug, maar de Japanners willen zich binnen een nog kleiner segment gaan profileren. Deze LF-SA geeft ons een voorproefje van een kleine crossover van Lexus.

Dat Lexus meer volume wil gaan draaien is geen geheim. En waar zit momenteel de groei? Inderdaad, in het segment van (compacte) crossovers. De Japanners geven ons met deze LF-SA Concept in Genève een idee van hoe een kleine crossover van Lexus eruit kan gaan zien. En ook ditmaal gaat het merk daarbij niet behoudend te werk. Zelfs op deze kleine auto is de kenmerkende grille behoorlijk fors uitgevallen en kijkt de concept lekker agressief de wereld in. Naar achteren toe lopen de heupen lekker breed uit en staat hij ondanks zijn compacte maatvoering breed op zijn wielen.

Een eerste vingeroefening
Erg productierijp is de LF-SA niet. Daarvoor is het concept van een driedeurs crossover niet voldoende realistisch. Ook als je kijkt naar de portieren, spiegels, de daklijn en zeker ook het interieur is het duidelijk dat dit voor Lexus een eerste vingeroefening vormt.

Gerelateerde artikelen

Lexus UX Concept is oogbalverpulverd gestileerd

Autonieuws
Lexus UX Concept is oogbalverpulverd gestileerd
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.