Autonieuws

Volkwagen Golf is Peugeot 307 voorbij

Al in april overtroffen de verkoopaantallen van de Volkswagen Golf die van de Peugeot 307. Die situatie herhaalt zich in mei, zodat de Golf nu ook over het totaal van de eerste vijf maanden aan de leiding gaat.

De Golf kwam vorig jaar wat moeizaam uit de startblokken, maar het tij is inmiddels gekeerd. Mede dankzij de introductie van de Golf Plus dit voorjaar, levert Volkswagen weer het bestverkochte model van Nederland. Hoe lang de feestvreugde zal duren, is nog maar de vraag. Peugeot heeft net de eerste foto´s vrijgegeven van haar vernieuwde 307 die in september op de IAA in Frankfurt debuteert. Dat kan voor de 307 een daling in verkopen betekenen (er wordt gewacht op het nieuwe model) maar het kan aan het einde van het jaar ook weer voor een enorme impuls zorgen).
 
Golf, 307, Astra
De voorsprong van de Golf is slechts minimaal. In de eerste vijf maanden van dit jaar wist Volkswagen 17 nieuwe Golfs meer te verkopen dan Peugeot aan 307´s wist af te leveren. Een mooie derde plaats is er voor de Opel Astra die met 7.046 verkochte modellen dit jaar tot nu toe op de derde plaats staat.
 
Autoverkopen nog steeds matig
De totale autoverkopen willen dit jaar nog steeds niet vlotten. In mei 2005 zijn in totaal 37.143 nieuwe personenauto´s op kenteken gezet. Dit blijkt uit de gegevens van de RAI Vereniging en BOVAG. In dezelfde maand in 2004 werden er 38.593 auto´s verkocht. Na vijf maanden staat de teller nu op 228.849 personenauto´s, waarmee de autoverkoop voorlopig zo´n drie procent achterblijft bij vorig jaar. Toen werden er tot en met mei 236.022 auto´s geregistreerd. Uit de cijfers blijkt dat met name particuliere autokopers de hand op de knip houden nu de economie niet echt aantrekt.
 
Best verkopende merken
De best verkopende merken in de maand mei zijn: Opel (3.734), Renault (3.715), Volkswagen (3.400), Ford (3.082) en Peugeot (2.889). Over de eerste vijf maanden van dit jaar gezien staat Renault op positie één, gevolgd door Peugeot en als derde Opel. Het lijkt er nog steeds op dat Opel dit jaar van z´n troon gestoten wordt als best verkochte merk in Nederland. Bron: AutoRAI

Gerelateerde artikelen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Stuurloze Volkswagen I.D. Vizzion: Phaeton van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.